X

El Regne Unit comença a vacunar la seva població

És el primer lloc del món on es suministra el vaccí de Pfizer, que comença a ser efectiu set dies després de subministrar-se la segona dosi

08/12/2020

El Regne Unit comença a vacunar la seva població

Margaret Keenan, de 90 anys, s’ha convertit en la primera persona a vacunar-se de la COVID-19 al Regne Unit. A l’Hospital Universitari de Coventry han celebrat amb forts aplaudiments la primera vacunació al món de l’antídot desenvolupat per la farmacèutica dels Estats Units Pfizer i el seu soci alemany BioNTech. La dona ha rebut la primera dosi. En tres setmanes, haurà de posar-se la segona. “Estic contenta d’haver-ho fet, i ara esper animar tothom a vacunar-se i intentar fer el millor per desfer-nos d’aquesta cosa terrible”, explicava aquest matí la pacient.

El segon a vacunar-se al país ha estat un ancià de nom William Shakespeare. Tots dos formen part del primer grup de població que rebrà el vaccí al Regne Unit, després que l’organisme regulador britànic l’aprovàs la setmana passada.

Una cinquantena d’hospitals britànics comencen avui la vacunació als majors de 80 anys i empleats del sector sanitari i de llars d’ancians. Es calcula que, per aquesta primera setmana, hi haurà disponibles 800.000 dosis a tot el país. D’acord amb les autoritats, la vacuna és efectiva set dies després de subministrar-ne la segona dosi, tot i que 12 dies després de la primera, la persona vacunada ja té alguna classe de protecció.

El Regne Unit ha adquirit 40 milions de dosis, que permetrà vaccinar 20 milions de persones. El país ha estat un dels més castigats d’Europa pel virus, amb gairebé 70.000 morts des de l’inici de la pandèmia.


El Regne Unit es prepara per a la campanya de vacunació de la Covid-19

08/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT