món

El Regne Unit executa el Brèxit

Els balears residents al Regne Unit viuen el canvi de situació amb una relativa tranquil·litat

El+Regne+Unit+executa+el+Br%C3%A8xit

Amb un compte enrere sobre la façana de la residència oficial del primer ministre s’ha visualitzat la desvinculació del Regne Unit respecte de la Unió Europea. Els defensors del Brèxit ho han celebrat amb alegria i els europeistes amb tristesa.

Avui és el primer dia amb el Regne Unit fora de la Unió Europea, després de 47 anys. Aquesta ruptura no té efectes pràctics fins dia 1 de gener de 2021.

Els balears residents al Regne Unit viuen el canvi de situació amb una relativa tranquil·litat. Sí que estan preocupats per les conseqüències que pugui tenir el Brèxit en l’economia britànica. Alguns ho defineixen més com un cop moral que en un efecte pràctic sobre les seves vides. Preveuen que, a partir de 2021, altres ciutadans europeus tenguin més problemes que ells a l’hora de treballar i fer vida al Regne Unit.

Un compte enrere i les campanades d’un Big Ben virtual a la façana del 10 de Downing Street donaren la benvinguda a una nova era al Regne Unit. A mitjanit, els britànics abandonaren oficialment la Unió Europea. Uns amb alegria i d’altres amb resignació.

Els defensors del Brèxit celebraren la seva victòria amb una gran festa davant el Parlament britànic, animats per l’ultranacionalista Nigel Farage.  El primer ministre Boris Johnson evità grans celebracions oficials.

A les deu del vespre penjà un discurs de tres minuts a la seva pàgina de Facebook enregistrat un dia abans.  “El més important avui vespre és que això no és un final, és un començament. Aquest és el moment en què es trenca l’alba i el teló s’aixeca amb un nou acte”, va dir Johnson.

El primer ministre es dirigirà als britànics en directe per explicar els seus plans per als onze mesos vinents, quan s’encetin les negociacions amb Brussel·les per definir la relació després del divorci.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Regne Unit i Nova York, cara i creu del confinament

Mentre la ciutat dels gratacels està gairebé buida, als parcs del Regne Unit la gent passeja i pren el sol

Almanco dos morts en un atac amb ganivet a França

S'investiga si es tracta o no d'un acte terrorista

L’OMS estudia recomanar l’ús de mascaretes

L'Organització Mundial de la Salut alerta: el seu mal ús pot ser contraproduent

El Fons Monetari Internacional mobilitzarà un bilió de dòlars per fer front a la crisi econòmica pel Covid-19

L'organisme alerta que la paralització de l'economia mundial abocarà el planeta a una recessió molt pitjor que la del 2008