economia

El Regne Unit ja va ‘castigar’ les Balears a finals de juliol

La inclusió de les Balears en la recomanació de no viatjar per part del Govern britànic, i la posterior quarantena, va generar una allau de cancel·lacions de turistes britànics

El+Regne+Unit+ja+va+%26%238216%3Bcastigar%27+les+Balears+a+finals+de+juliol

Des del 26 de juliol, el Regne Unit obliga als que arribin al seu territori des d’Espanya a fer una quarantena de 14 dies. Una decisió que ja va suposar un fort cop a la temporada estival de les Balears.

La inclusió de les Balears en la recomanació de no viatjar per part del Govern britànic, i la posterior quarantena de 14 dies en arribar al Regne Unit, va generar una allau de cancel·lacions turístiques i el desànim entre el sector empresarial. El Regne Unit castigava de ple el principal motor econòmic.

En les tres darreres setmanes, s’han cancel·lat milers de reserves a hotels de les Balears. Les aerolínies han anul·lat la pràctica totalitat dels seus vols amb l’aeroport de Palma fins que no canviï la situació. Els grans turoperadors com TUI i Jet2 Holidays no reprendran les operacions amb les Balears i les Canàries fins almanco el 23 d’agost.

Ja fa 3 setmanes que els governs espanyol i balear mantenen converses i negociacions amb el britànic per crear entre les Balears i el Regne Unit un corredor turístic segur. Unes negociacions que encara no han tengut resultats i han causat que empresaris hotelers i restauradors hagin de prescindir de treballadors que ja havien contractat.

La decisió del Govern britànic genera el tancament d’hotels a diversos indrets de Mallorca en ple mes d’agost. Una situació totalment inèdita.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Llum verda al projecte de fusió de CaixaBank i Bankia

Els sindicats asseguren que, amb l'operació, es podrien perdre molts de llocs de feina i tancarien sucursals a les Balears

La nova Caixabank dominarà el negoci bancari a les Balears

El domicili social del principal accionista del nou banc, la Fundació La Caixa, és a Palma des de 2017

Vaga dels treballadors de Telecomunicaciones de Levante per la baixada de salari

El personal diu que l'empresa, subcontracta de Movistar, els vol rebaixar el sou un 40%

Caixabank sobre Bankia: “per casar-se en temps difícils és important escollir la parella correcta”

Entre la plantilla de les dues entitats hi ha preocupació pels possibles acomiadaments