X

El rei emèrit aterra de nou a Espanya

És la vuitena visita de Joan Carles I des que es va instal·lar a Abu Dhabi l'agost de 2020

13/03/2024

El rei emèrit aterra de nou a Espanya

Joan Carles I ha aterrat a Vitòria per, presumiblement, fer una revisió mèdica a una clínica privada. / EFE - L. RICO

El rei emèrit ja és a Espanya per assistir a la competició d’una regata a Sanxenxo, a Pontevedra. L’avió privat en el qual viatja Joan Carles I ha aterrat a les 11.30 hores a l’Aeroport de Foronda, a Vitòria. És habitual que el rei emèrit passi revisions mèdiques a la clínica privada del doctor Eduardo Anitua a la capital alabesa durant les seves visites a Espanya. Les seves estades a la ciutat solen ser curtes.

Segons el pla de vol, l’avió privat de la companyia Vistajet en el qual viatja procedia de Ginebra, Suïssa, on resideix la infanta Cristina. Després de l’aterratge en l’aeroport vitorià, Joan Carles ha sortit de les instal·lacions en un vehicle cap al centre de la ciutat. S’espera que després de passar unes hores a Vitòria voli a Galícia amb destinació Sanxenxo, on se sol allotjar a la casa del seu amic l’armador Pedro Campos.

És la vuitena visita del rei emèrit a Espanya des que es va instal·lar a Abu Dhabi l’agost de 2020 per la polèmica que van suscitar les seves irregularitats fiscals i la seva conducta personal. Les últimes visites que ha fet a Espanya van ser el 20 de desembre passat, per celebrar el 60è aniversari de la infanta Elena, i el 31 d’octubre, pel 18è aniversari de la princesa Elionor. Més tard, les seves darreres aparicions en públic van ser el 27 de febrer a Londres en el funeral de Constantí de Grècia, en companyia del seu fill, el rei Felip, i el passat 2 de març en el gran premi de Fórmula 1 a Bahrain.

13/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris