X

El rei emèrit paga més de 4 milions a Hisenda

L'import es correspondria amb deutes tributaris derivats dels vuit milions d'euros que Joan Carles I va rebre per a vols realitzats en una companyia d'avions privats

26/02/2021

El rei emèrit paga més de 4 milions a Hisenda

El rei emèrit ha efectuat un segon pagament a Hisenda de prop de 4,4 milions d’euros. Aquest import es correspondria amb deutes tributaris derivats dels vuit milions d’euros que Joan Carles I va rebre per a vols realitzats en una companyia d’avions privats i que va pagar fins a 2018 la fundació Zagatka.

Una societat que costejava part de les despeses del rei emèrit i que gestionava el seu cosí Álvaro d’Orleans. Zagatka va pagar vuit milions d’euros en vols a diferents països d’Amèrica del Nord, el Carib i Orient Mitjà entre els anys 2009 i 2018. La freqüència d’aquests viatges s’hauria incrementat després de l’abdicació del monarca el 2014.

En un comunicat, l’advocat del rei informa que la liquidació s’ha realitzat per fer front a un deute tributari ja satisfet i que s’ha efectuat sense cap requeriment previ.

Aquest pagament ja és la segona regularització fiscal que fa el monarca. La primera fou a principis de desembre de 2020, quan va abonar 678.400 euros per evitar una investigació per delicte fiscal.

La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, ha declarat avui matí que la notícia demostra el rigor de l’Estat amb qui pot estar incomplint les seves obligacions. Per la seva banda, el vicepresident segon de l’executiu, Pablo Iglesias, també s’hi ha manifestat en un missatge a les xarxes socials. Iglesias critica els qui aplaudiren l’homenatge que Felip sisè va fer al seu pare en l’aniversari del 23 efe. Unes paraules a les quals ni ell ni cap diputat d’Unides Podem varen donar suport.

Mentrestant, la investigació a Joan Carles I continua en la Fiscalia del Tribunal Suprem, que indaga sobre els moviments de doblers que el rei emèrit realitzava.

26/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris