X

El rei proposa Pedro Sánchez com a candidat per a un nou debat d’investidura

Armengol haurà de posar ara data a aquesta segona sessió d'investidura de la legislatura, però ho farà després de conversar amb el candidat socialista

03/10/2023

El rei proposa Pedro Sánchez com a candidat per a un nou debat d’investidura

El rei Felip ha decidit proposar al líder del PSOE, Pedro Sánchez, perquè se sotmeti a un nou debat d’investidura en el Congrés després de la derrota de la candidatura del popular Alberto Núñez Feijóo. Així li ho ha comunicat el cap de l’Estat a la presidenta del Congrés, Francina Armengol, després de la segona ronda de consultes que ha mantingut entre ahir, dilluns; i avui, dimarts, al Palau de la Zarzuela amb set de les onze formacions amb representació en el Congrés.

Armengol haurà de posar ara data a aquesta segona sessió d’investidura de la legislatura, però ho farà després de conversar amb el candidat socialista i tenint en compte l’agenda institucional del president del Govern en funcions en aquest semestre de presidència espanyola de la Unió Europea.

Per a aquest primer debat d’investidura que va protagonitzar el líder del PP els passats 26 i 27 de setembre, la presidenta va donar a l’aspirant gairebé un mes per tractar de cercar suports al seu candidat. Si el 27 de novembre ningú no ha aconseguit superar la votació d’investidura, les Corts Generals es dissoldran i hi haurà noves eleccions generals el 14 de gener.

03/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris