Premis Goya 2019

‘El reino’ suma set premis Goya però ‘Campeones’ s’emporta el de millor pel·lícula

A l''in memoriam' es va recordar el director artístic mallorquí Toni Socias

%27El+reino%27+suma+set+premis+Goya+per%C3%B2+%27Campeones%27+s%27emporta+el+de+millor+pel%C2%B7l%C3%ADcula

El Reino' va acaparar set premis, entre ells la millor direcció per Rodrigo Sorogoyen. / EFE


‘Campeones’ va guanyar el Goya a la millor pel·lícula en una nit dels premis que atorga l’Acadèmia espanyola de Cine en què ‘El Reino‘ va acaparar set premis, entre ells la millor direcció per Rodrigo Sorogoyen.

Va ser la pel·lícula més taquillera de 2018 i anit l’Acadèmia la va premiar amb el Goya a la millor pel·lícula. ‘Campeones‘, dirigida per Javier Fesser amb guió de David Marquès, va triomfar  amb tres guardons. Un dels seus actors, Jesús Vidal, va fer el discurs de la nit en rebre el Goya al millor actor revelació. I Coque Malla va recollir el premi per la millor cançó original.

‘El Reino’ va ser, però, la pel·lícula més premiada, amb set Goyas. Rodrigo Sorogoyen va recollir la millor direcció per aquest thriller polític que també va donar, a la fi, el Goya a Antonio de la Torre com a millor actor en la seva setena nominació.

La millor actriu va ser Susi Sánchez, per ‘La enfermedad del domingo’. Dos Goyas va rebre ‘Carmen y Lola’: millor direcció novella per a Arantxa Echevarría i, Carolina Yuste, millor actriu de repartiment. Luis Zahera s’endugué el Goya a millor actor de repartiment per uns pocs minuts d’aparició a ‘El Reino’.

El mallorquí Carles Bover aconseguí el Goya al millor curt documental amb ‘Gaza’, que competia directament amb ‘Kyoko’, de Marcos Cabotá i Joan Bover.

Sílvia Abril i Andreu Buenafuente presentaren i posaren humor i ofici a una llarga gala celebrada enguany a Sevilla que va tenir, fora dels premis, moments brillants com l’actuació de la cantant Rosalía, l’homenatge al Goya d’honor Chicho Ibáñez Serrador o l’acompanyament musical del pianista James Rhodes a l”in memoriam’, on es va recordar també el director artístic mallorquí Toni Socias.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Palma vol acollir els premis Goya

El Govern ha celebrat la fita aconseguida pel cinema balear amb els nominats balears als passats premis Goya

El Consell de Mallorca celebra amb Carles Bover el premi Goya

El cineasta i els seus familiars han assistit a la recepció al Consell Insular

Carles Bover s’emporta el Goya al millor curt documental per ‘Gaza’

El mallorquí ja ens ha avançat el seu pròxim projecte documental: "Es titularà 'Destrucció creativa d'una ciutat'"