El resum de la jornada 1 de Tercera Divisió

El CD Eivissa és el primer líder de la categoria després de vèncer per 3 a 0 l'Alaior

12/09/2023

20

Després de descendir a Tercera el curs passat, el CD Eivissa ha començat la temporada amb les piles renovades. El nou equip capitanejat per Raúl Casany s’imposà 3 a 0 a un acabat d’ascendir Alaior. Els pitiüsos dominaren el partit de principi a final. Al minut 27 Biel Moll talla l’acció de gol amb el braç. El col·legiat xiula penal i l’expulsa. Xesc Navalón agafa la responsabilitat i marca el primer per al CD. Al segon temps, la història continua igual i al 57 arriba el 2 a 0. Bona centrada de Cortijo i, de nou, Navalón l’envia al fons de la xarxa. I ja al minut 90, Sergio Martínez la posa dins l’àrea i el porter Oscar Pons s’empassa el definitiu 3 a 0.

Com a segon classificat hi trobam el Mercadal, que també va guanyar per 3 a 0 l’Inter Manacor. Victòria solvent dels menorquins que freguen el primer amb aquest xut al travesser al minut 11. Però el gol no es torbà gaire més en arribar, i al 19 Rubén Carreras fa l’1 a 0. Els de Lluís Vidal no afluixen i Yassin transforma el segon de cap al 35. I, precisament, el mateix jugador fa el 3 a 0. Errada de l’Inter Manacor que acaba amb el gol de Yassin, que marca el seu doblet particular i sentencia l’enfrontament.

L’estrena de Jaume Mut a la banqueta del Manacor també acabà amb victòria. 2 a 0 s’imposaren al Portmany a Na Capellera. Un triomf que es cuinà als primers minuts de partit. Sito Riera, fitxatge estrella d’aquesta temporada, va ser el jugador més destacat. Al minut 4 ell marca el primer amb una canonada. I al 9 el manacorí la posa directa al cap de Chato perquè marqui el 2 a 0 final.

Al municipal de Santanyí debut amb empat de Gustavo Sivero com a tècnic del Mallorca B. El filial vermell s’avança al minut 16. Centrada de Marcos Fernández que remata Miguelito per fer el 0 a 1. A la segona meitat el propietari de l’Atlètic Balears, Ingo Volckmann, va comparèixer a la graderia amb el seu fill, per veure el filial balearico. I els va dur sort. Al 72, centrada perfecta de Lucas Gilardoni dins l’àrea, Sergio Herreros remata de cap i posa l’empat a un pels de Miquel Aguado, que s’estrenava com a tècnic del Santanyí.

I a Can Maiol també empat a un entre Sóller i Poblense. Tot i que els d’Óscar Troya duen la iniciativa són els del debutant Toni Sánchez que s’avancen primer. Ho fan des del punt de penal. Toni Quetglas transforma la pena màxima al minut 14. I al 35, Jaume Vidal fa el de la igualació amb un xut potent. El Poblense té oportunitats per guanyar l’enfrontament. A la primera meitat la pilota es passeja per damunt la línia. I a la segona els poblers tornen a topar amb el pal. Els d’Óscar Troya acabaren el duel amb 10 jugadors per l’expulsió per protesta de Cifre al 90.

Aquesta jornada 1 també ens deixa els resultats següents: Felanitx 2 – 1 Binissalem, Platges 2 – 0 Arenal, Llosetense 0 – 1 Collerense i Alcúdia 2 – 0 Constància.