MENORCA

El retrat d’Antònia Orfila ja llueix, 84 anys després que se’n prengués l’acord, a la Galeria de Fills Il·lustres des Castell

Va deixar en el seu testament la quantitat de 5.000 pessetes, prou important per a l'època, per atendre les necessitats dels més desfavorits del poble


84 anys després dels acords de la declaració d’Antònia Orfila Montáñez com a filla predilecta des Castell, el seu retrat ja llueix a la sala de plens de l’Ajuntament. L’Ajuntament ha fet coincidir la fita amb la celebració dels 252 anys de la fundació del poble. La batlessa, Joana Escandell, i el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, han fet la descoberta del quadre, pintat per Rafael de la Rica. Nascuda en es Castell el 1858, Antònia Orfila va deixar en el seu testament la quantitat de 5.000 pessetes, prou important per a l’època, per atendre les necessitats dels més desfavorits del poble.

La segona part de l’acte ha estat protagonitzada per l’historiador Marc Pallicer, que ha estudiat el paper dels corsaris menorquins durant la Guerra de la Independència dels Estats Units. Dels 66 corsaris menorquins que van fer front als francesos, quinze eren des Castells. Qui en feu més captures fou el corsari Ricard Rols Fàbregues.

Antònia Orfila Montáñez va morir a Maó el 1934 i el 1939 l’Ajuntament li dedicà un carrer. És la quarta persona, després de Joan Victori, Tomàs Pons i l’escriptor i periodista Àngel Ruiz i Pablo, a formar part de la Galeria de Fills Il·lustres des Castell.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |