cultura

‘El Rey Carbón’, el llibre més innovador del Premi Nacional de Còmic Max

El dibuixant el presenta aquesta tarda a la lliberia Rata Corner de Palma


Una de les rutines del dibuixant Max és acostar-se a un dels bars de Sineu i, davant un quadern, deixar que les idees l’envaeixin. Així han nascut les seves darreres creacions. Avui horabaixa, el Premi Nacional de Còmic presenta a la llibreria Rata Corner de Palma la seva obra menys convencional, “El Rey Carbón”. A més, acaba de treure un llibre infantil, prepara una exposició a Granada, i continua amb les seves tires de còmic setmanals.

Nosaltres trobem en Max a l’estudi de casa seva, a Sineu, ultimant la vinyeta que sortirà aquest dissabte al suplement cultural d’El País. A l’espai on dibuixa impera la simplicitat. A la resta de l’estudi, s’acumulen llibres, diaris, idees i pensaments. Sembla un paral·lelisme amb les seves vinyetes i la seva infatigable imaginació.

Ara, acaba de publicar dos llibres. ‘El Rey Carbón’, diu, és poc habitual. Les seves 160 pàgines trenquen amb l’estructura narrativa clàssica. El fil conductor és el mateix dibuix, i gairebé no hi ha text. Té tantes lectures com lectors.

En Max també acaba de treure un llibre infantil, ‘La puput de fusta’, escrit per ell i il.lustrat per Flavia Gargiulo.

La feina, però, no acaba aquí. Ara prepara una exposició a Granada. El Centre d’Art José Guerrero li ha encarregat un projecte experimental: crear un còmic que ompli les parets de les seves sales. Al gener, en sabrem el resultat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Monxos, multiversos musicals d’un món millor

El grup mallorquí actuarà en un nou format de trio pseudoacústic aquest divendres al concert 'Melodies a l'aire' de Campanet

Mor Maties Estrades, músic i fundador d’Els Valldemossa

Just fa dos anys, el 20 de setembre de 2019, va morir el cofundador Tomeu Estaràs als 78 anys

La nit de l’art de Palma celebra el seu 25è aniversari amb ganes de normalització

Hi han participat 17 galeries amb creacions nacionals i internacionals

Palma celebra la 25ª edició de la Nit de l’Art

Algunes exposicions es mantindran fins el mes de novembre, quan es clausurarà la Nit de l'Art