cultura

‘El Rey Carbón’, el llibre més innovador del Premi Nacional de Còmic Max

El dibuixant el presenta aquesta tarda a la lliberia Rata Corner de Palma

%27El+Rey+Carb%C3%B3n%27%2C+el+llibre+m%C3%A9s+innovador+del+Premi+Nacional+de+C%C3%B2mic+Max

Una de les rutines del dibuixant Max és acostar-se a un dels bars de Sineu i, davant un quadern, deixar que les idees l’envaeixin. Així han nascut les seves darreres creacions. Avui horabaixa, el Premi Nacional de Còmic presenta a la llibreria Rata Corner de Palma la seva obra menys convencional, “El Rey Carbón”. A més, acaba de treure un llibre infantil, prepara una exposició a Granada, i continua amb les seves tires de còmic setmanals.

Nosaltres trobem en Max a l’estudi de casa seva, a Sineu, ultimant la vinyeta que sortirà aquest dissabte al suplement cultural d’El País. A l’espai on dibuixa impera la simplicitat. A la resta de l’estudi, s’acumulen llibres, diaris, idees i pensaments. Sembla un paral·lelisme amb les seves vinyetes i la seva infatigable imaginació.

Ara, acaba de publicar dos llibres. ‘El Rey Carbón’, diu, és poc habitual. Les seves 160 pàgines trenquen amb l’estructura narrativa clàssica. El fil conductor és el mateix dibuix, i gairebé no hi ha text. Té tantes lectures com lectors.

En Max també acaba de treure un llibre infantil, ‘La puput de fusta’, escrit per ell i il.lustrat per Flavia Gargiulo.

La feina, però, no acaba aquí. Ara prepara una exposició a Granada. El Centre d’Art José Guerrero li ha encarregat un projecte experimental: crear un còmic que ompli les parets de les seves sales. Al gener, en sabrem el resultat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Beethoven i el pianista Gerhard Oppitz, protagonistes de l’inici de temporada de l’OSIB

Per primera vegada després de mig any l'OSIB torna a reunir-se al complet

La darrera sessió de Cooking Films tanca el Festival de Cinema de Menorca

Acaben així cinc dies de fusió entre el sector cinematogràfic balear i el sector agroalimentari de l'illa, amb els xefs...

La I Jornada de Toponímia de Menorca dóna conèixer el projecte de Nomenclàtor de l’illa

L'objectiu és obrir un diàleg amb la societat menorquina sobre el present i el futur del projecte i la necessitat...

L’exposició DELTA arriba a Menorca amb una mostra de projectes artístics i culturals

Mostra els processos d'investigació i creació d'aquests artistes, amb especial incidència en la realitat cultural d'origen