societat

El Satse denuncia que hi ha 100 sanitaris de la primera línia sense vacunar a Son Espases

Entre aquests professionals hi ha infermeres que fan diàlisi i posen el plasma als malalts crítics de Covid-19


El sindicat SATSE denuncia que hi ha 100 professionals sense vacunar en la primera línia de lluita contra la Covid-19 a l’Hospital de Son Espases. Entre aquests hi ha auxiliars d’infermeria o infermeres de serveis com el banc de sang i hemodiàlisi que es dediquen a injectar plasma i fer la diàlisi als malalts crítics amb coronavirus que es troben en les Unitats de Cures Intensives de l’hospital de referència de Balears.

En declaracions a IB3 Radio, la delegada del SATSE a Son Espases, Erlina Vijande , s’ha mostrat indignada amb aquest fet ja que “la vacunació entre aquest col·lectiu ha de ser prioritària per a aturar l’avanç de la pandèmia i reduir la llista de professionals sanitaris de baixa per haver-se contagiat “. Vijande ha assenyalat que “la població no està vacunada i per a atendre aquesta població no vacunada necessitem que els sanitaris que els atenen estiguin vacunats”. “No és possible que arribi una altra onada i ens trobem amb infermeres o auxiliars d’infermeria sense estar vacunats, que es contagiïn o estiguin en aïllament i que ploram perquè no tenim personal per a atendre els malalts”, critica Vijande.

El SATSE que fins ara havia optat per la prudència a l’hora de valorar la vacunació dels directius dels hospitals -com el gerent de Son Espases, Josep Pomar, – avui l’ha criticat i ha demanat més control: “Crec que s’ha de prioritzar i hem de donar exemple. Els que estam en un despatx, i no atenem malalts, podem esperar a vacunar-nos; el treball dels gerents i directors d’infermeria és important, però el primordial és el treballador que està en contacte amb el pacient“.

La gerència de l’Hospital va informar que Son Espases no disposa de dosi de l’antídot per a aquests professionals de la primera línia que no estan vacunats, però que aquesta setmana arribaran uns 500 vaccins a Son Espases que es destinaran a aquests treballadors. Les vacunes que en aquest moment hi ha a l’hospital de referència estan destinades a les segones dosis de sanitaris que també estan en primera línia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Mitja dotzena de cavalls menorquins queden atrapats enmig de la tempesta

Els bombers i el llacer municipal han pogut rescatar la majoria d’animals, però d’altres han mort i han estat arrossegats...

El Parlament demana instal·lar cartells sobre el dret a utilitzar el català i el castellà a aeroports i comisaries

Es tracta d'un dels punts d'una moció, presentada pel Grup Mixt-MÉS per Menorca, que ha estat debatuda i aprovada parcialment...

Els vesins del centre històric de Maó denuncien la presència de rates als carrers de la ciutat

Els afectats demanen a l'Ajuntament que hi intervengui, però el consistori argumenta que no ho pot fer perquè el focus...

La història dels migrants que dormen dins cotxeres: “És lleig que ens tractin així. Hem pagat 1.000 euros per fugir d’Algèria en una pastera que feia aigües”

Tots han donat negatiu a les proves PCR. A dependències policials se'ls han pres les dades personals i s'han iniciat...