X

El secret dels 100 anys de Can Vadell: la unió de la família i l’elaboració dels productes a la manera tradicional

L'emblemàtic forn d'Eivissa rep una menció especial dels premis PIMEEF 2023 amb motiu del seu centenari

24/11/2023

El secret dels 100 anys de Can Vadell: la unió de la família i l’elaboració dels productes a la manera tradicional

L’any 1923 obria al barri de la Marina La Nueva Espiga. Joan Marí, Juanito Vadell i Josefa Ribas n’eren els propietaris. Va ser l’origen de Can Vadell, que avui regenten els seus nets, en Vicent i na Nieves. Pocs anys després, ja amb el nom actual, despatxà els seus productes des d’un local del carrer d’Anníbal, també a la Marina. Ara venen només des de la zona de l’avinguda d’Espanya. Quan ho compraren als anys 60 i hi instal·laren l’obrador i els forns, es considerava els afores de Vila.

En 100 anys, Can Vadell ha estat testimoni dels esdeveniments principals de la història, però, sense dubte, el que els contaven sobre la Guerra Civil fou l’època més dura que va tocar viure als avantpassats d’en Vicent i na Nieves. En tots aquests anys, també han vist les transformacions del sector, amb l’auge dels productes prefabricats i la dificultat per trobar forners.

quin troben que és el secret del seu èxit, perquè perduri en el temps? “La família unida”, explica na Nieves. I també, “fer les coses a la manera tradicional, com abans”. I un altre secret, ben important, és fer les magdalenes, els flaons o els panellets així com els feien els seus avis, amb les mateixes receptes, que encara conserven.

24/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT