economia

El sector agroalimentari celebra la suspensió dels aranzels amb els EUA imposats el 2019

Brussel·les i Washington s'han donat quatre mesos per mirar de resoldre les disputes comercials que tenen l'origen al sector aeronàutic


Els exportadors de productes agroalimentaris als Estats Units celebren la suspensió temporal dels aranzels que s’imposaren el 2019. Washington i Brussel·les s’han donat quatre mesos per mirar de resoldre les disputes comercials que tenen l’origen al sector aeronàutic.

El formatge, el vi, l’oli i l’oliva són alguns dels productes que més afectats estaven pels aranzels. Ara, un mes i mig després de l’arribada de Joe Biden a la presidència nord-americana, arriben els primers canvis en les relacions entre els Estats Units i la Unió Europea.

Les tarifes mútues a la importació de productes se suspenen, almanco, durant quatre mesos. En concret, les que tenen l’origen en una disputa del sector aeronàutic: entre l’empresa europea Airbus i la nord-americana Boeing. Uns i altres s’acusen de rebre subsidis il·legals dels seus governs. Com a represàlia, els països els van imposar aranzels, incloent-hi el sector agroalimentari. Ara, els productors esperen que s’arribi a un acord passat el termini de quatre mesos.

A les Balears, un dels sectors més afectats era la indústria formatgera menorquina. Els Estats Units és el seu primer mercat exterior, i uns aranzels del 25 per cent en complicaven l’exportació. També ho notaran els productors d’oli i vi de les Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els britànics comencen les vacances cap a les destinacions “en verd”

Les reserves cap a les Illes estan paralitzades per les restriccions que imposa el govern del Regne Unit

Un 20% de places ocupades en el primer vol que aterra a Eivissa procedent del Regne Unit

Els britànics han de costejar-se un total de quatre PCR per visitar les Balears

El sector de l’estètica i la perruqueria de Menorca demana el retorn a l’IVA reduït

Es queixen de la doble pressió fiscal per l'IVA del 21% i els efectes de la pandèmia

La restauració d’Eivissa espera solucions per als establiments sense terrassa

Recorden que alguns d'aquests locals duen devers set mesos tancats