mallorca

El sector del vi: “Un any per recordar”

Tot i que ha estat un any complicat, amb gelades i calabruixades, finalment sembla que el producte enguany serà de gran qualitat 


Precisament, el sector del vi es troba ara mateix en plena campanya de la verema. I aquest apunta a ser, segons els mateixos cellers, “un any per recordar”. Després d’un 2020 fluix, enguany diuen que s’aconseguirà una qualitat poques vegades tastada. La temporada de la verema arriba ara mateix a la meitat i, de moment, es pot qualificar de molt bona.

José Luís Roses Ferrer, president de la D.O. Binissalem explica que la collita d’enguany és d’una gran qualitat. “Si el temps ens deixa a partir d’ara, serà un gran any”, declara.

I no només als cellers més grans de les Illes. “La temporada és bona, la producció és bona, la qualitat és molt major que l’any passat i els problemes de fongs que tenim a la vinya habitualment, enguany són molt menors que en anys anteriors. Per tant, crec que el vi de l’any 2021 serà un vi que podrem recordar”, assegura Sebastià Ordines, del 7103 Petit Celler.

Això, tot i les complicacions presents aquest estiu, que no han estat poques. Sebastià explica que a Santa Maria hi ha hagut episodis de gelades al mes d’abril i calabruixades importants i que, per tant, tenen tot el jornal exposat en el temps.

I que han obligat a dur a terme actuacions que han aconseguit salvar la temporada. Això s’ha fet amb tractaments específics per cicatritzar les ferides del calabruix, etc. També es fa feina des dels laboratoris, per estudiar la quantitat de sucre i d’acidesa del raïm. En definitiva, tot un seguit d’actuacions, estudis i feina, molta feina, per aconseguir revifar el vi mallorquí després d’un 2020 complicat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100% del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

176 migrants, entre els quals una desena de menors: “Parlar d’allau de pasteres és deshumanitzar-los”

David Lladó, d'Open Arms, demana deixar de qualificar d'aquesta manera l'arribada de pasteres "quan a l'Aeroport de Palma arriben desenes...

L’Associació de veïnats de Peguera i Cala Fornells denuncien botellades i foganyes en un espai protegit

Demanen solucions a l'Ajuntament i al Consell de Mallorca per acabar amb aquesta problemàtica

Un totterreny envesteix a Palma tres cotxes i després fuig

La Policia cerca els tres ocupants del vehicle