MALLORCA

El sector dels cotxes de lloguer, dividit per la limitació de vehicles a Mallorca

El president de l'Associació Balear d'Empreses de Lloguer de Vehicles ha qüestionat la legalitat de la mesura defensada per l'altra patronal del sector, AEVAB


L’Associació Balear d’Empreses de Lloguer de Vehicles (BALEVAL) s’ha mostrat en contra de limitar la circulació de cotxes durant l’estiu a Mallorca. El president de l’entitat, Othman Ktiri, ha qüestionat la legalitat de la mesura, en declaracions a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. De fet, Ktiri ja ha mantingut una reunió amb la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, per demanar que no s’apliqui, i així ho farà amb la resta de consells insulars. D’aquesta manera, el sector està dividit, ja que l’altra patronal del sector, AEVAB, considera positiva la regulació.

De fet, segons va avançar a IB3 Ràdio el president d’AEVAB, Ramon Reus, ja hi ha hagut negociacions amb els partits del pacte al Govern i al Consell de Mallorca per saber com s’aplicaria la mesura. Igualment, la limitació que es proposa és similar a l’existent a Formentera, on s’ha establert un màxim d’entrada de vehicles.

Per contra, Ktiri ha argumentat que la patronal BALEVAL és la primera interessada a cuidar la sostenibilitat de les Illes i que, precisament per això, tenen la flota més electrificada del sector. Pel que fa a les discrepàncies dins el sector, ha explicat que mantindrà una posició conciliadora, mentre no es traspassin els límits. “Anirem pel camí de la legalitat, però veim que aquestes lleis poden ser molt contràries a la llibertat del mercat, la lliure competència i, fins i tot, la lliure circulació dels béns dins la Comunitat Europea”, ha declarat Ktiri.

Cal tenir en compte que les reserves de cotxes de lloguer es recuperen enguany al volum del 2019. Tant és així, que la naviliera Baleària ha anunciat que ofereix l’embarcament gratuït dels cotxes d’OK Mobility en les seves rutes a les Balears, entre illes i també des de la Península. Una iniciativa que Ktiri, director general de l’empresa, valora perquè “els residents se’n poden beneficiar”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |