X

El sector dels creuers arriba a l’equador de la temporada a mig gas

El port de Palma és el que té més activitat, amb una vintena d'arribades i 30.000 passatgers, al mes d'agost

06/08/2021

El sector dels creuers arriba a l’equador de la temporada a mig gas

EUROPA PRESS.

La incertesa també marca la temporada de creuers. Tot i això, les companyies esperen allargar la temporada turística enguany a les illes fins a finals del mes de novembre. De moment, el sector està funcionant a mig gas, amb una previsió de 30.000 passatgers per al mes d’agost. L’Associació Internacional de Línies de Creuers, CLIA, espera que al setembre el sector operi en un 60% de capacitat. Així ho ha afirmat el seu director, Alfredo Serrano, a l’informatiu matí d’IB3 Ràdio.

Totes les illes ja han rebut algun creuer i el port de Palma és el que té més activitat. Hi ha més d’una vintena d’escales previstes a aquest port per a aquest mes d’agost que ara començam. Mentre que a Menorca, segons ens han confirmat les empreses consignatàries, hi ha dues escales previstes aquest mes d’agost, una per avui mateix i una altra per dia 26 d’agost. I a Eivissa, esperen rebre una cinquantena de creuers fins a finals de temporada.

A poc a poc, per tant, els creuers es van reactivant a les illes, tot i que les xifres encara són 10 vegades inferiors a les del 2019, abans de la pandèmia. El president de l’Associacio CLIA espera, però, poder allargar la temporada durant la tardor.

Uns creuers que arriben en grups bombolla, per mor de les mesures per la Covid. És a dir, que les visites que fan estan totes prèviament programades i no tenen la llibertat de moure’s a l’hora de fer les compres o anar a bars i restaurants. Això ha fet que l’arribada dels creuers hagi tengut un impacte comercial gairebé nul.

En el cas de Mallorca,  Antoni Gayà, president de la Patronal del Petit Comerç (Afedeco). Creu que s’han d’acceptar les mesures i que els empresaris han d’aguantar aquesta temporada per poder tenir una millor temporada l’any que ve. I afegeix, que els comerciants, des de l’inici de la temporada, han facturat un 50% manco que el 2019. Tot i això, el tancament de comerços, ara per ara, s’ha aturat gràcies al turisme.

 

06/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris