economia

El sector hoteler confia en el pla pilot de mitjan juny

Asseguren que la temporada alta continua en l'aire i que depenen de la connectivitat aèria

El+sector+hoteler+confia+en+el+pla+pilot+de+mitjan+juny

El sector hoteler continua esperant que el Ministeri de Sanitat aprovi el Pla Pilot per rebre els primers turistes alemanys a partir de la segona quinzena de juny. Asseguren que la temporada alta continua en l’aire i esperen que es reactivi la connectivitat aèria abans de reprendre el negoci. Algunes cadenes han decidit reobrir part dels seus establiments, però d’altres prefereixen esperar a veure com arrenca la temporada. Insisteixen que depenen de la connectivitat aèria i que es mantenen en la incertesa perquè, diuen, no saben quants turistes vindran.

Aquest hotel rebrà el primer client en gairebé tres mesos. L’establiment reobrirà 17 de les 133 habitacions que té. Per fer-ho, han habilitat un circuit que separa les entrades i sortides i han deixat el mobiliari en la seva mínima expressió. La distància física i la desinfecció són a l’ordre del dia. De moment, però, tenen poques reserves. Es prenen aquesta reobertura com una prova pilot.

Ara per ara, la radiografia del sector hoteler es mesura en proves pilot. El Govern espera el vistiplau del Ministeri de Sanitat al Pla Pilot que preveu l’arribada de turistes alemanys la segona quinzena de juny. Un pla que preveu obrir set hotels amb capacitat per a albergar-hi 5.000 turistes que han consensuat l’Executiu amb les federacions i cadenes hoteleres. El sector mira els mercats alemany, italià i nacional i observa una tímida reactivació de les reserves. L’escenari, però, continua sent incert i depèn tant de la connectivitat com de la seguretat sanitària als mercats emissors.

En aquest sentit, el president de la Federació Hotelera d’Eivissa i Formentera, Juanjo Riera, detalla que, tot i la previsió que els vols internacionals es reactivin a partir de juliol, el sector desconeix quants vols vindran. “Ens movem en un escenari de molta incertesa”, afegeix.

Cadenes com Garden Hotels preveuen obrir menys del 30% dels seus establiments. Altres cadenes volen veure com arrenca la temporada i es mantenen en espera de l’obertura de vols prevista a partir de juliol. És el cas de Viva Hotels i de Riu, que opta per esperar a confirmacions oficials sobre quan es recuperarà la connectivitat aèria.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Sóller aposta pel turisme francès amb la connexió marítima amb Toló

Els hotelers pensen que l'ocupació arribarà a un 80 per cent pel setembre

La Fundació Bit aprova un paquet de mesures per protegir el sector tecnològic

A partir de setembre es reduïrà un 10% els lloguers de 79 empreses durant un any

Corsica Ferries desembarca 250 passatgers des de Toló en la seva primera escala a Son Blanc

La connexió s'ha inaugurat amb tres mesos de retard per l'estat d'alarma