X

El sector hoteler continua negociant i promocionant-se per remuntar el negoci

La patronal mallorquina manté la baixada del 6% del mercat britànic i rebaixa una mica la del 15% anunciada pels turoperadors alemanys

14/05/2019

El sector hoteler continua negociant i promocionant-se per remuntar el negoci

22

La Federació Hotelera de Mallorca – prop de 800 hotels i 196 mil places hoteleres en cartera-, continua a l’expectativa de com de forta serà la baixada de l’ocupació aquesta temporada alta, de complir-se els auguris negatius llançats pels turoperadors des del final de l’estiu passat i mantenir-se la tendència minvant d’ocupació i reserves marcada en els primers mesos d’enguany – inclòs el maig, a les portes del sus turístic-. “Diferents i més complicats” diu que seran els pròxims mesos la presidenta dels hotelers federats, qui recorda que per salvar la situació no s’ha deixat de “negociar” amb els majoristes i mirar d'”incentivar” la demanda a través de la promoció del producte. “Tenim una baixada del 6% del mercat britànic i d’una mica manco del 15% de l’alemany”, ha dit Frontera en el descans d’una nova edició de El Gran Debate Hotelero celebrat a Illetes, Calvià, amb la presència de mig centenar de representants del sector. “Hem invertit molt i fet molt d’esforç comercial”, explica  Bernat Vicens, director general de Fergus Hotels, una cadena d’hotels per davall de les cent places amb planta a Mallorca, Menorca i Cadis. Vicens parla d’un alentiment al maig que no farà però que la seva temporada sigui pitjor que la de l’any passat: “les xifres són raonablement bones”, diu després de mantenir els seus hotels oberts durant l’hivern.

La trobada de treballadors i directius del sector hoteler al Barceló Illetes Albatros ha servit per parlar del ideal de no baixar preus per competir amb Egipte i Turquia i, en canvi, millorar la competivitat del producte que ofereixen amb hotels més moderns i personal amb millor formació. “Un 63% dels hotels associats són de quatre o cinc estrelles”, informa Maria Frontera que apunta també a una trentena d’hotels (la major part de la Platja de Palma), que han fet els deures de reconversió i pujada de nivell aquests mesos passats. Amb tot, també hi ha hagut qui ha reconegut que no s’ha de demonitzar qui competeix amb preus a la baixa. “S’ha d’acceptar que n’hi hagi que surtin del mercat”, ha exposat Bernat Vicens en relació a casos com el “d’un hotel de sisena línia de la Platja de Palma que no pot competir en qualitat de producte”.

Vicens i Frontera han participat de la ponència “Perspectivas para la nueva temporada en Baleares. Estrategias hoteleras comerciales ante el despertar de los destinos turísticos competidores ¿Se avecina una guerra comercial? organitzat per Via Comunicación. Una taula de debat de la qual han sortit crítiques a l’administració pública amb l’argument que no ajuda el sector a ser més competitiu per mor dels tràmits burocràtics que alenteixen les obres de millora als hotels.

14/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT