X

El sector hoteler espanyol es reivindica al Congrés de Palma

El president de la patronal hotelera espanyola, Jorge Marichal, reclama més coordinació entre administracions i que es limiti l'expansió del lloguer turístic

23/11/2023

El sector hoteler espanyol es reivindica al Congrés de Palma

Com a amfitriona per primera vegada del Congrés d’Hotelers Espanyols, la Federació Hotelera de Mallorca ha reivindicat la millora feta pel sector en els darrers 10 anys, amb 3.000 milions d’inversió en millora dels establiments i una sortida en positiu de la crisi de la Covid. Des d’aquesta posició, els hotelers han demanat al nou ministre de Turisme, Jordi Hereu, més suport al sector. “Hauria de fixar entre les prioritats de la seva cartera consolidar aquesta alineació, fer costat al sistema turístic, prioritzar adequadament els desafiaments als quals ens enfrontam per a mantenir aquest lideratge mundial que tenim i l’estabilitat d’un sector estratègic per a l’estabilitat espanyola”, ha dit Maria Frontera, presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca.

Els hotelers reclamen més coordinació entre administracions i que es limiti l’expansió del lloguer turístic: “Ens hem obstinat a residencialitzar les zones turístiques. Ens hem obstinat ea turistificar les zones residencials”, ha dit el president de la patronal hotelera espanyola, el canari Jorge Marichal, el qual també ha criticat que els fons europeus han estat, segons creu, una oportunitat perduda per al turisme. “No, és mania que tenen a no confiar en un sector puixant en un sector pròsper com és el nostre. Si ens fessin una mica més de cas, les coses anirien una mica millor”, ha argumentat Marichal.

Un missatge que no ha pogut sentir la secretària d’Estat de Turisme, Rosana Morillo, que ha excusat la seva presència enviant un vídeo gravat per agrair al sector hoteler la seva aposta per la qualitat i la sostenibilitat, així com “la línia de millora contínua” que permet al sector turístic espanyol convertir-se en “referència com a destinació turística i exemple de bones pràctiques empresarials a escala mundial”.

Qui sí que hi ha participat ha estat el conseller de Turisme de Mallorca, José Marcial Rodríguez, que ha insistit en el missatge de sostenibilitat ambiental. “Ja no n’hi ha prou amb protegir, sinó que hem d’optar per regenerar. Regenerar aquelles qualitats i virtuts que fan d’aquesta illa un lloc meravellós per a viure amb la fortuna de ser igualment meravellós per a visitar”.

El Congrés, que se celebra al Palau de Congressos de Palma, té una zona d’exposició de 1.000 metres quadrats en què participen 50 empreses de sectors molt diversos que ofereixen els seus serveis a la indústria hotelera. Uns 500 congressistes participen en aquest congrés que durarà fins demà divendres.

23/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT