economia

El sector immobiliari del luxe aguanta bé la pandèmia

Les operacions immobiliàries baixen però les cases més cares es venen igual

El+sector+immobiliari+del+luxe+aguanta+b%C3%A9+la+pand%C3%A8mia

Les noves tecnologies ofereixen ja la possibilitat de mirar en directe i comprar una casa encara per construir a les Illes sense necessitat de moure’s del sofà. És el que ofereix Engels und Volkers per una promoció al Port d’Andratx on es pot visitar amb el comercial l’exterior i l’interior de com serà. De fet, durant el 2020, la immobiliària ha venut 20 propietats a l’arxipèlag sense la presència del comprador a l’habitatge. Les vendes en general d’immobles durant l’any de la pandèmia han baixat un 27 per cent en nombre d’operacions per les restriccions a la mobilitat però en canvi només un 12 per cent per volum econòmic perquè les cases més cares s’han venut igual. La quota estrangera de compradors a les Illes és molt elevada, del 44% amb presència majoritària dels alemanys.

La zona del sud-est de Mallorca és ara mateix la que té més facilitat per vendre immobles pels compradors de luxe i, per la seva banda, la serra de Tramuntana és la que presenta majors dificultats per les normatives urbanístiques. Per enguany, les perspectives són millors perquè el segment de luxe no ha perdut interès ni ha hagut d’abaixar preus.

 

Mercat immobiliari Illes Balears 2020

Operacions 11.441 -27%
Volum 3.600 M€ -12%

Font: Ministeri de Foment

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les discoteques d’Eivissa confien poder reobrir el juliol

Volen que el mes d'agost el 100% dels locals d'oci d'Eivissa funcionin

Després de l’aval del toc de queda pel TSJIB, els agents socials reclamen continuar amb la desescalada

La patronal PIMEM demanarà aquest divendres al Govern flexibilitzar l'obertura de bars i restaurants. A la Mesa de Diàleg Social...