X

El sector nàutic a Eivissa calcula que falta un 30 % de professionals per completar les plantilles de les empreses

Acusen d'aquesta situació l'increment de costos, que, segons asseguren, els fa reduir almenys un 15 % els beneficis

28/11/2022

El sector nàutic a Eivissa calcula que falta un 30 %25 de professionals per completar les plantilles de les empreses

Les empreses nàutiques tenen a Eivissa un greu problema de manca de professionals. Asseguren que falten, aproximadament, un 30 per cent de treballadors  per poder completar les plantilles. Hi manquen, sobretot, treballadors dedicats a reparació i manteniment d’embarcacions.

És ara, en temporada baixa, quan es duen a terme aquestes tasques. A l’illa, aquest sector contracta directament o indirectament 800 treballadors. La patronal reclama, des de fa anys, una formació específica a l’illa pitiüsa.

A la manca de treballadors, s’hi afegeix un altre problema: els retards en l’arribada de materials per la crisi global de subministraments. El gerent de Servinautic, Ramón Van der Hooft, explica que, per exemple, en determinades marques de motors, les esperes poden ser superiors a l’any.

El sector afirma que els comptes de resultats de les empreses abaixaran, com a mínim, un 15 per cent a causa de la inflació.

I també els afecta, diuen, la política de l’Autoritat Portuària, d’incrementar de cada vegada més els preus dels amarraments en les noves concessions, que suposa que els residents no hi puguin tenir accés. Això ha fet, expliquen, que a Eivissa, en quatre anys han augmentat un 40 per cent les embarcacions amb matrícula estrangera.

28/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris