mallorca

El sector nàutic a les Illes va generar el passat any 600 milions d’euros

Les Balears són la comunitat líder a tot Espanya

El+sector+n%C3%A0utic+a+les+Illes+va+generar+el+passat+any+600+milions+d%27euros

El sector nàutic a les Illes Balears viu un moment dolç. La situació privilegiada de l’arxipèlag, acompanyada de les bones instal·lacions i els serveis, fa que molts propietaris vulguin navegar per les nostres aigües. Actualment, existeixen unes 600 empreses nàutiques locals que el passat any generaren entre 500 i 600 milions d’euros en volum de negoci i donaren feina de forma directa o indirecta a 6.500 persones. És un sector que reactiva l’activitat comercial i industrial de les Illes. Per la temporada d’enguany, que ja s’ha iniciat, no es preveuen variacions destacables.

L’impacte econòmic del sector nàutic en àmbit estatal és de 6.000 milions d’euros i dona feina a 110.000 persones. Mentre, a Espanya, el creixement del sector se situa en el 10%, a les Illes és molt superior.

L’èxit que experimenten les Illes contrasta amb l’alta demanda d’amarraments que, de moment, és un problema sense resoldre. El sector va repartir dijous capvespre dos guardons a empreses punteres i un reconeixement a Salvament Marítim. Aquest organisme a les Illes rescata més embarcacions d’esbarjo que a qualsevol altra comunitat autònoma. També es va atorgar una donació econòmica a la Fundació Save the Med que fa feina per la conservació marina de les Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La gerència d’Urbanisme de Palma aprova la catalogació del velòdrom de Tirador

Va ser construït per l'arquitecte Gaspar Bennàzar i va ser inaugurat el 1918

45 centres de salut de Mallorca obriran els festius de Setmana Santa

Hi haurà un equip format per personal mèdic, d'infermeria i d'admissió

Els forns de les Balears despatxaran panades i rebosteria de Setmana Santa a domicili

El servei d'entrega serà gratuït i el finançarà l'Institut d'Innovació Empresarial de les Balears