X

El sector nàutic, en peu de guerra per la falta d’espai al port de Palma

ADNEA i PIMEM han anunciat mobilitzacions "imminents i sense precedents", davant la retirada de la concessió de Serveis Tècnics Portuaris fins al 2027

03/10/2022

El sector nàutic, en peu de guerra per la falta d’espai al port de Palma

Redacció

PIMEM i la patronal nàutica ADNEA asseguren que havien arribat a un acord amb l’Autoritat Portuària i la Conselleria de Transició Energètica per ampliar, durant dos anys, fins al 2027, la concessió de Serveis Tècnics Portuaris, que a canvi hi invertiria 8 milions d’euros per guanyar 55.000 metres quadrats. Això hauria permès, diuen, “solucionar la manca d’espai” de la qual el sector de les drassanes ve alertant des de fa un any i mig.

Un acord que s’havia d’aprovar en el consell d’administració de l’Autoritat Portuària celebrat la setmana passada. “La sorpresa va arribar quan el dijous, 29 de setembre, ens van indicar que Ports de l’Estat havia retirat de l’ordre del dia la proposta. Els danys d’aquesta decisió just ara, en el darrer moment, quan ha de començar la temporada alta, tendrà unes conseqüències descomunals“, ha dit Álex Casares, president d’ADNEA.

De fet, calculen unes pèrdues, a curt termini, per valor de 80 milions d’euros, les quals s’afegeixen als 80 milions que ja s’han perdut perquè iots i empreses de reparació s’estan desviant cada vegada més cap a drassanes de Barcelona.

ADNEA i PIMEM recorden que al moll comercial hi ha prou espai disponible. Rocío García, empresària i membre d’ADNEA, ha afegit: “És difícil d’entendre que deixin que es perdi riquesa, llocs de feina i facturacions importants, mentre hi ha una esplanada plena d’excrements d’ocell”.

Així mateix, anuncien una mobilització imminent i sense precedents per defensar el futur d’aquest sector industrial. Ni Ports de l’Estat ni l’Autoritat Portuària s’han pronunciat sobre el conflicte.

03/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris