eivissa

El sector nàutic pitiús estima que fan falta 500 treballadors especialitzats

Demanen al Govern formació de graus mitjans i superiors a Eivissa

El+sector+n%C3%A0utic+piti%C3%BAs+estima+que+fan+falta+500+treballadors+especialitzats

El sector nàutic a les Pitiüses alerta de la manca de professionals a l’illa, quant a mecànica i manteniment. Demanen al Govern formació de grau mitjà i superior a Eivissa, perquè els costos de portar mà d’obra especialitzada de fora es disparen. Asseguren que ara mateix pot haver-hi una demanda de 500 treballadors directes per al sector, a més d’altres d’indirectes.

Un mecànic d’electrònica d’un vaixell pot cobrar 60 euros l’hora. I un especialista en motors d’alguna marca de prestigi més de cent euros. A les Pitiüses escassegen. Si han de venir de Mallorca, començen a cobrar aquestes quantitats des que surten de la seva empresa i s’han de traslladar a una altra illa.

El sector insisteix que un problema de dècades. Creuen que el Centre Integrat de Formació Professional de Can Marines, a Santa Eulària, serien unes instal·lacions idònies per formar en graus mitjans i superiors.

La conselleria d’Educació i Formació Professional reconeix que és una reivindicació del sector a Eivissa des de fa anys i que treballa per incorporar aquests cicles formatius. Però a diferència del que creu el negoci nàutic a l’illa assegura que hi ha manca d’espais ara mateix per fer-ho.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una de cada quatre persones amb COVID persistent millora quan es vacuna

Per contra, gairebé una de cada cinc, empitjora quant a freqüència i intensitat dels símptomes de la malaltia. Es calcula...

Què ens ha aportat la mascareta durant tot aquest temps?

Des de les Balears es veu amb bons ulls l'anunci de Pedro Sánchez de retirar les màscares al carrer a partir del 26 de juny. La consellera de Salut, Patrícia...

El 92,5% dels estudiants de Balears han superat les proves PBAU d’accés a la universitat

És un 2,6 per cent més que el número dels alumnes que es presentaren a la convocatòria ordinària de l'any...

Vist per a sentència el judici pel robatori a empreses Matutes

La fiscalia redueix la demanda de pena al principal investigat, de cinc anys a vint-i-un mesos