X

Damià, guarda rural a Santanyí: “Els cans que maten ovelles també m’han atacat a mi”

Només des que va començar l'any, a la zona del Raiguer han mort devers 500 ovelles. A la zona d'Artà, en 15 dies n'han comptades fins a 300

15/09/2019

Damià, guarda rural a Santanyí: “Els cans que maten ovelles també m’han atacat a mi”

El sector oví demana més conscienciació per la quantitat d’ovelles que han mort els darrers anys per atacs de cans. La xifra no atura de créixer i demanen a les institucions públiques que posin en marxa qualque protocol per tenir controlats aquest tipus de cans.

En Damià és guarda rural a Santanyí. Ha vist morir prop de 100 ovelles aquest darrer any al municipi per les mossegades dels cans. El problema s’agreuja quan aquesta vegada, l’han atacat a ell. Dos cans sense xips ni vacunes.

Segons els protocols, els cans que mosseguen passen a ser directament perillosos, sigui la raça que sigui. Però una de les coses que sí que els caracteritza a tots, segons els veterinaris, és que són animals que passen molt de temps tots sols i cerquen diversió.

El sector oví demana una tinença responsable, primer de tot, als propietaris. Per altra banda, insten les institucions públiques que controlin, ja no només l’animal, sinó també en quines condicions viu.

Només des que va començar l’any, a la zona del Raiguer han mort devers 500 ovelles. A la zona d’Artà, en 15 dies n’han comptades fins a 300.

15/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris