mallorca

El sector primari mallorquí acusa la caiguda del consum per Nadal

Les darreres restriccions aplicades a la restauració han provocat que ara tenguin excedents


Les empreses agrícoles de Mallorca fa mesos que venen molt menys que en anys anteriors. A l’explotació Terracor de Manacor fa mesos que reajusten la producció per adaptar-la a la demanda real. La realitat és, però, que les darreres restriccions aplicades a la restauració han provocat que ara tenguin excedent de verdures de temporada. El mateix passa amb fruites com la taronja, molta de la qual s’acabarà perdent. El tancament dels restaurants, però,no es compensa amb un major consum a les llars mallorquines.

Una cosa similar succeeix a la ramaderia. El consum de porcella de cara a les festes ha disminuit i la baixa demanda està repercutint en el preu que cobren els ramaders per cada animal. Si fa un any el cobraven el 64 euros enguany només ho fan a 49, quan els costos de producció es troben al voltant dels 40 euros.

La venda de xots també ha davallat. En aquest cas el preu s’ha mantingut respecte a l’any passat, però els mens que no s’han mort ara es continuaran engreixant i seran un problema si la termporada turística arrenca, ja que ara mateix hi ha molta carn de mè congelada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Continuen les negociacions pel conveni sectorial autonòmic del servei de recollida de fems

Llucmajor, per exemple, paga a un peó 854 euros i a un conductor 1000.

Xoc entre l’Ajuntament d’Andratx i Ports per la reforma del moll

El consistori diu que la construcció d'un espigó no en respecta els valors patrimonials, encara que Ports diu que estan...

Toni Dunne, de no poder escriure a mà a treure un 11,8 a la Selectivitat

Tot i que té una disgrafia greu diagnosticada, un trastorn de l'aprenentatge, s'acaba d'instal·lar a Madrid per estudiar Periodisme a...

CCOO, sobre la vaga de fems: “El nou preacord serà definitiu perquè no deixa fora a ningú”

La protesta continua fins que els treballadors no ratifiquin el pacte aquest dilluns en assemblea