economia

El sector turístic alerta de confusió entorn de la llei d’excessos

La presidenta dels hotelers de Mallorca, Maria Frontera, demana que es millori la comunicació cap a l'exterior, entre agències de viatges i turoperadors, per aclarir quins són els llocs concrets d'aplicació de la normativa


El sector turístic, reunit aquesta setmana a FITUR, alerta d’una confusió entorn de la llei contra el turisme d’excessos. La presidenta dels hotelers de Mallorca, Maria Frontera, demana que es millori la comunicació cap a l’exterior, entre agències de viatges i turoperadors, per aclarir quins són els llocs concrets d’aplicació de la normativa.

El sector hoteler analitza de quina manera i quina quantitat d’establiments es veuran afectats pel decret llei contra el turisme d’excessos que s’ha publicat en el Butlletí Oficial de la Comunitat. La norma inclou una delimitació de les zones que n’estaran afectades i on queda prohibida la venda massiva d’alcohol.

A Magaluf, la frontera se situa a la cantonada del Katmandú. A partir d’aquí i fins a Cala Vinyes s’aplica la normativa. La junta directiva de l’associació hotelera de la zona ha analitzat la repercussió de la norma, però estimen que més del 90 per cent dels establiments que ofereixen el tot inclòs queda dins la delimitació. A Platja de Palma, en queda fora Can Pastilla. La ubicació que comença pel Palma Aquàrium i arriba fins a Son Verí Nou es troba afectada pel decret llei.

Encara no hi ha una estimació del número total d’establiments que queden afectats per la normativa, que estipula que només es podran vendre begudes alcohòliques de manera individual i com a màxim 3 consumicions incloses dins el preu global.

Queden fora d’aquesta regulació els viatges de l’IMSERSO, les celebracions de noces i batejos o de seminaris i convencions que superin les 20 persones.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

Manca encara per definir quines aerolínies oferiran les rutes i amb quina freqüència

Científics i pescadors de Menorca investiguen com fer de la pesca de la llagosta un art més sostenible

Plantegen canvis en el material de les xarxes o en el temps de calada

La pressió humana sobre Menorca ha disminuït aquesta temporada, tot i la sensació de massificació

Segons els experts, hi ha hagut més turisme nacional i, en estades més curtes, i això ha fet que s'hagin...

El turisme nacional, factor clau en la recuperació de l’economia balear

El seu pes sobre el total d'arribades ha pràcticament duplicat el que era habitual