economia

El sector turístic alerta de confusió entorn de la llei d’excessos

La presidenta dels hotelers de Mallorca, Maria Frontera, demana que es millori la comunicació cap a l'exterior, entre agències de viatges i turoperadors, per aclarir quins són els llocs concrets d'aplicació de la normativa

El+sector+tur%C3%ADstic+alerta+de+confusi%C3%B3+entorn+de+la+llei+d%27excessos

Un comerç local a l'Arenal. EFE/ Cati Cladera.


El sector turístic, reunit aquesta setmana a FITUR, alerta d’una confusió entorn de la llei contra el turisme d’excessos. La presidenta dels hotelers de Mallorca, Maria Frontera, demana que es millori la comunicació cap a l’exterior, entre agències de viatges i turoperadors, per aclarir quins són els llocs concrets d’aplicació de la normativa.

El sector hoteler analitza de quina manera i quina quantitat d’establiments es veuran afectats pel decret llei contra el turisme d’excessos que s’ha publicat en el Butlletí Oficial de la Comunitat. La norma inclou una delimitació de les zones que n’estaran afectades i on queda prohibida la venda massiva d’alcohol.

A Magaluf, la frontera se situa a la cantonada del Katmandú. A partir d’aquí i fins a Cala Vinyes s’aplica la normativa. La junta directiva de l’associació hotelera de la zona ha analitzat la repercussió de la norma, però estimen que més del 90 per cent dels establiments que ofereixen el tot inclòs queda dins la delimitació. A Platja de Palma, en queda fora Can Pastilla. La ubicació que comença pel Palma Aquàrium i arriba fins a Son Verí Nou es troba afectada pel decret llei.

Encara no hi ha una estimació del número total d’establiments que queden afectats per la normativa, que estipula que només es podran vendre begudes alcohòliques de manera individual i com a màxim 3 consumicions incloses dins el preu global.

Queden fora d’aquesta regulació els viatges de l’IMSERSO, les celebracions de noces i batejos o de seminaris i convencions que superin les 20 persones.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

1200 comerços de Palma tanquen en protesta pels canvis de mobilitat

Demanen a l'ajuntament que la peatonalització dels carrers vagi acompanyada d'un pla de millora

La capelleria Bonet, més d’un segle al cap dels eivissencs

Es tracta d'un dels darrers negocis del Passeig de Vara de Rey "de tota la vida" i ha estat reconegut...

UGT lamenta que la temporada turística es retardi dues setmanes a Eivissa

Dos hotels amb permís d'obra a Eivissa no obriran aquesta temporada perquè la reforma encara no ha començat

Els comerços de Palma tanquen per protestar contra la política de mobilitat de Cort

Creuen que les restriccions de trànsit perjudiquen els seus negocis