X

El sector turístic comença a adaptar les seves instal·lacions per atreure un turisme amb discapacitat

El Consell de Mallorca ha elaborat una guia interactiva de turisme accessible a l'illa

03/12/2022

El sector turístic comença a adaptar les seves instal·lacions per atreure un turisme amb discapacitat

El sector turístic també és conscient de la necessitat d’adaptar les seves instal·lacions per atreure un turisme amb discapacitat que vol viatjar i visitar nous indrets. Precisament, fa pocs dies, el Consell de Mallorca va presentar una guia interactiva de turisme accessible a l’illa.

Les persones amb diversitat funcional, com pot ser na Carolina, que va amb cadira de rodes, quan van d’hotel, necessiten poder-se moure sense cap obstacle per les instal· lacions. Però també la gent amb sordesa, ceguesa o amb alguna discapacitat intel·lectual. I això només és possible si els establiments garanteixen l’accessibilitat universal amb rampes, banys adaptats, lectura fàcil o cartells en braille, entre d’altres.

Hi ha un hotel, per exemple, que es troba a Ariany, té tots i cada un dels espais adaptats. A més, és gestionat per Mater i hi treballen persones provinents de la formació dual.

De fet, tal com afirma la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física, a Mallorca s’està fent una bona feina. Només fa falta comunicar més.

Estan en un moment en què es fa una aposta clara pel turisme accessible; no només els hotels, també s’hi sumen els establiments i activitats d’oferta complementària. I és que les persones amb diversitat funcional acostumen a viatjar fora de temporada alta, gasten un 28% més, van acompanyats i fan les estades més llargues. De fet, el Consell de Mallorca ha elaborat una guia interactiva de turisme accessible a l’illa.

03/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris