mallorca

El sector turístic de Cala Rajada dona pràcticament per perduda tota la temporada

Calculen que just un 10-15% dels hotels obriran i afirmen que amb el turisme illenc i nacional no és suficient


Hi ha molts hotels i restauradors que no saben si obriran portes a partir de demà, però hi ha una zona turística de les Balears on la incertesa és encara major: a Cala Rajada veuen el panorama tan magre que asseguren que la majoria no obriran els negocis en tot l’estiu.

Així estan els ànims a Cala Rajada ara mateix, de cara a una temporada turística que fa estona que hauria d’haver començat.

Ja hi ha en marxa una campanya de promoció a nivell nacional, però la situació, asseguren, no la podrà salvar el turisme illenc o espanyol.

Asseguren que l’oferta complementària passarà de factura 1 milió i mig d’euros diaris, a manco de 100.000. Els restauradors tampoc són gens optimistes i, enmig de la incertesa, van tirant. En Luis de moment fa menjar per endur.

Na Julia i en Ramon sí que han optat per obrir la terrassa tot i la situació. Això sí, ho han fet amb la meitat de taules, cartes i altres estris d’un sol us, i un registre d’entrada de clients.

Amb hotelers, restauradors i comerços tocats, l’Ajuntament assegura que els ajudarà en tot el que calgui si arriba un cop de sort i els turistes arriben abans del que, avui en dia, s’esperen.

Però perquè arribin els turistes alemanys al juliol i tothom es posi en marxa, s’han de donar una sèrie de circumstàncies al més aviat millor, i ara mateix, tot és confusió.

Un turoperador alemany assegura que arribaran vols al juny. El comissionat de Turisme del mateix país ha declarat que Balears és una destinació segura. I el Govern ha anunciat que negocia amb turoperadors i el Govern alemany.

I enmig de totes aquestes paraules i anuncis en públic, els hotelers tenen a la mà l’informe intern de l’oficina de Turespanya a Berlín. I l’estampa no és tan bonica.
Veuen impossible salvar la temporada d’estiu.

Pel que fa a la imatge, l’informe també diu que, tot i les paraules del comissionat, els mitjans de comunicació alemanys no distingeixen entre Balears i Espanya, i posen l’Estat al mateix nivell que els Estats Units i Itàlia.

A més, el responsable de Turisme alemany ha donat veu a una certesa que tenen els hotelers de les Illes: Alemanya potenciarà el turisme dins el seu país.

A més d’un altre fet que pot fer tirar enrere molts de visitants: que, en tornar de vacances, hagin de passar 40 dies de quarantena.

Aquest és el darrer informe que tenen els hotelers a les mans, d’aquí sorgeix el pessimisme de molts d’ells a l’hora de poder obrir les portes a curt i mitjà termini. L’any passat varen arribar a les Balears 4 milions de turistes alemanys, 1 de cada 3 dels que varen venir a Espanya. Quants ho faran enguany, és una incògnita.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Èxit en la primera fira de la cervesa artesana de Can Picafort

La localitat ha estat també l'espai escollit perquè els jutges tastin algunes de les cerveses que participen a la sisena...

Exitosa fira de les oportunitats a Felanitx

Els venedors que hi han participat han aprofitat per treure tot l'stock pendent de vendre a l'estiu

El gener caduquen les primeres vacunes contra la covid emmagatzemades a Mallorca

Les dosis expiraven a l'octubre, però el Ministeri de Sanitat i els fabricants han esbrinat que es poden allargar tres...

400 persones participen a la cursa solidària per a la fibrosi quística

L'objectiu és ajudar els afectats i reclamar més ajuda i investigar per superar la malaltia