X

El Senat aprova definitivament la Llei d’habitatge

Es tracta de la primera Llei estatal d'habitatge en la història de la democràcia, la qual distingeix 2 topalls de lloguer i permet la rebaixa dels immobles de 10 a 5 per ser gran tenidor

17/05/2023

El Senat aprova definitivament la Llei d’habitatge

Redacció

El Senat ha donat llum verda aquest dimecres horabaixa de manera definitiva al projecte de Llei pel dret a l’habitatge, fet pel qual la norma queda enllestida per a la seva entrada en vigor després de la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat.

Just abans de les eleccions autonòmiques i municipals del pròxim 28 de maig, l’Executiu ha aconseguit tirar endavant una de les lleis clau de la legislatura, després de mesos d’intenses negociacions dins del mateix Govern de coalició i amb els grups parlamentaris.

Durant la seva tramitació al Senat, els grups han presentat més de 300 esmenes parcials i 6 vetos del PP, el PNB, Junts per Catalunya, Cs, Vox i UPN, que han estat finalment rebutjats per la cambra alta; així mateix, la llei en qüestió no haurà de tornar al Congrés per a la seva ratificació final.

A favor de la nova llei, hi han votat PSOE, ERC, Bildu, Más Madrid, ASG, Compromís, Més per Mallorca i Teruel Existe. En contra, s’hi han posicionat PP, PNB, Junts, Vox, Ciutadans, PAR i UPN, mentre que PRC s’hi ha abstingut.

Es tracta de la primera Llei estatal d’habitatge en la història de la democràcia i és una de les reformes recollides en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i una de les fites acordades amb la Comissió Europea per al desemborsament dels fons Next Generation EU.

17/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris