X

El Sepla amenaça amb vaga a totes les companyies davant els serveis mínims “abusius” d’Air Europa

La companyia amb seu a Llucmajor comença la primera de vuit jornades d'aturada amb 14 vols cancel·lats, quatre amb origen o destinació a les Illes

22/05/2023

El Sepla amenaça amb vaga a totes les companyies davant els serveis mínims “abusius” d’Air Europa

iStock

Redacció

ºEl Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries, SEPLA, està més a prop de convocar una vaga que afectaria totes les companyies aèries en l’època crítica estiuenca.  “No sabem molt bé ni com ni quan, però ha de ser un toc d’atenció al Ministeri de Transports”, explica el cap de la secció sindical d’Air Europa, Carlos Sánchez, després de la disposició ministerial de serveis mínims a l’aerolínia, que consideren abusius. “No té sentit que a Madrid i Barcelona, on hi ha un caramull de ponts aeris i moltes companyies, dels dos vols que hi té AEA, se n’hagi d’operar un”, exposa Sánchez, qui assegura que a la vaga de la primera setmana de maig, l’obligació de compliment del servei de prop del 90% va fer que l’empresa “pràcticament no es veiés afectada” malgrat el seguiment “majoritari”.

Avui és la primera d’una nova fase de vuit jornades d’aturada els dilluns, dimarts, dijous i divendres d’aquesta setmana i de la que ve, i estan cancel·lats 14 vols, quatre amb origen o destinació a les Illes. La pujada salarial és la principal reivindicació; diuen que han perdut un 16% de poder adquisitiu.

El Sindicat Independent de Tripulants de Cabina de Passatgers de Línies Aèries, SITCPLA, avisa també d’un estiu conflictiu si el Govern Central manté uns serveis mínims que igualment consideren abusius. En aquest cas, no s’han plantejat convocar una aturada específica per reivindicar-ho, però avisen que, si convoquen una vaga per motius salarials i es repeteixen aquests serveis mínims abusius, el conflicte s’eternitzarà en plena temporada turística. El sindicat negocia aquests dies diversos acords de pujada salarial amb companyies com Air Europa.


Air Europa tanca un preacord amb els representants sindicals per al conveni de tripulants de cabina de passatgers
Els pilots d’Air Europa convoquen vuit jornades més de vaga entre finals de maig i principis de juny

22/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris