X

El Servei a la Dona desconeixia l’ordre d’allunyament de l’agressor de Ciutadella

El Consell de Menorca demana que es revisi el Servei per baixar els casos per violència de gènere, que s'han disparat un 20% a l'illa

18/01/2019

Redacció

El Servei d’Atenció a la Dona no tenia constància de l’ordre d’allunyament de l’home de 55 anys que avui divendres dematí ha apunyalat la seva exparella a Ciutadella. A més, es dona la circumstància que l’ordre d’allunyament que ha trencat no incloïa mesures de major protecció policial.

Els fets s’han produit poc després de les 07.30 hores al camí de ses Mongetes, a Ciutadella, quan la dona sortia amb cotxe de la seva casa per anar a fer feina. A fora, la seva exparella, un home de 55 any, li ha tallat el pas amb el seu vehicle i quan ella ha davallat del cotxe li ha clavat una ganivetada a la cama. L’agressió no ha anat a més per la intervenció d’un vei que ha auxiliat la víctima.

Després l’home s’ha autolesionat tallant-se els canells. Tots dos han acabat sent atesos al Centre de Salut del Canal Salat, on el presumpte agressor ha estat detingut. A ella li han posat punts de sutura i un parell d’hores després ha rebut l’alta. Ell ha estat evacuat a l’Hospital Mateu Orfila, fins que poc abans de les 14.00 hores també ha obtingut l’alta i ha quedat sota custòdia policial a l’espera de declarar demà dissabte en el jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Ciutadella.

A Menorca es denuncia gairebé un cas de violència de gènere al dia. En els primers 9 mesos de l’any passat es van denunciar 196 casos, un 20% més que el mateix període de 2017. A nivell autonòmic, en aquest mateix període de 2018 l’Institut Balear de la Dona (Ib-Dona) n’ha rebut més de 4.000. A més, segons el Consell General del Poder Judicial, les Balears són la Comunitat amb més víctimes de violència de gènere, 30 per cada 10.000 habitants.

18/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris