societat

Dues morts per Covid-19 després de quatre dies sense cap defunció a Balears

L'arxipèlag notifica un cas nou positiu respecte d'ahir


El Servei d’Epidemiologia de la Conselleria de Salut i Consum ha notificat aquest dilluns la mort de dues persones per Covid-19 després de quatre dies sense cap defunció i ha informat que s’ha registrat un nou contagi a Balears, per la qual cosa el total acumulat és de 2.081 positius notificats amb prova PCR.

Segons ha informat el Servei balear d’Epidemiologia, a les Illes Balears hi ha 153 casos positius actius de SARS-CoV-2, és a dir, 11 menys que ahir. D’altra banda, 1.702 persones s’han curat, 10 més que ahir.
Així mateix, el Servei d’Epidemiologia ha notificat dues defuncions noves, i el total acumulat és de 226 morts. Ahir es va verificar 1 cas nou i, per tant, l’acumulat avui és de 2.081 positius notificats a la comunitat amb prova PCR (1.826 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i 6 a Formentera).

D’altra banda, d’acord amb les dades que ha facilitat el Servei de Salut, en total s’han duit a terme 106.433 proves en els laboratoris públics de les Balears (82.511 PCR i 23.922 proves d’anticossos).

La situació als hospitals

En relació amb la situació assistencial en els hospitals, d’acord amb les dades del Servei de Salut, la situació avui matí és la següent: a Mallorca hi ha 82 persones hospitalitzades, 19 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Altres 20 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC) i altres 142 són seguides al seu domicili per part del servei d’atenció primària, tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 2 persones hospitalitzades (cap a l’UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa són 17 les persones hospitalitzades (4 a l’UCI). Una persona rep atenció per part d’atenció primària a Eivissa i una altra a Formentera, cap per part de les UVAC.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, els centres no han notificat cap cas nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors. A hores d’ara, hi ha 39 residents amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 221 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 24 continuen contagiats i 139 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Presó provisional sense fiança per a la dona que va matar presumptament la seva parella a Manacor

La jutgessa inicialment ha imputat a la detinguda un delicte d'homicidi

Un home sofreix una intoxicació lleu per inhalació de fum, després d’incendiar-se el seu pis a Palma

El succés ha ocorregut devers les 16h, quan s'ha produït un foc a la cuina d'un habitatge al carrer Francesco...

Els veïns de Maó accepten la decisió de suspendre la celebració dels actes de les Festes

Hi ha qui considera que es podrien dur a terme alguns actes amb totes les mesures de prevenció

Calvià tanca algunes de les platges que superaven els límits de capacitat permesos

Els accessos que s'han tancat han estat els de les platges de Buguenvíl·lia, Cala Comtessa, Illetes balneari i Illetes militar