política

El sí a la república guanya la consulta popular a Bunyola

En total han votat 208 persones, 200 s'han decantat pel 'Sí' a la República mentre que 5 han preferit optar per la Monarquiauia


Bunyola ha acollit aquest dissabte una consulta sobre el model d’Estat en el qual el ‘sí’ a la república ha guanyat per 200 vots a l’opció de la monarquia, que ha aconseguit 5 vots, segons ha informat l’organització a través de Twitter.

En total, a Bunyola han votat 208 persones, de les quals 200 s’han decantat pel ‘Sí’ a la República mentre que 5 han preferit optar per la Monarquia. A més, s’han comptabilitzat dos vots nuls i un vot en blanc.

En la consulta han votat 110 dones (52,8 per cent) i 98 homes (47,2 per cent), dels quals 197 (94,7 per cent) són de Bunyola, 3 (1,4 per cent) de Palmanyola i 8 (3,9 per cent) d’altres nuclis urbans. Respecte a l’edat, un total de 94 votants (45,1 per cent) tenen entre 41 i 60 anys, mentre que 48 votants (un 23,4 per cent) tenen més de 60 anys i 44 votants (un 21 per cent) tenen entre 26 i 40 anys, i només 22 votants (un 10,5 per cent) té entre 16 i 25 anys.

Bunyola se suma així a la resta de municipis de l’Illa, com Valldemossa, Esporles, Artà o Santa Maria, que ja han acollit consultes d’aquestes característiques. En aquesta iniciativa, que ha tingut lloc en l’antic mercat, han pogut votar tots els residents del municipi majors de 16 anys entre les 09.00 i les 14.00 hores.

Els resultats s’han fet públics en acabar el recompte, al voltant de les 14.30 hores. Es tracta d’una consulta simbòlica que se celebrarà després que s’hagin dut a terme també conferències que abordaran aquests dos models d’estat.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

L’ampliació del carril bici és un dels principals objectius de l’Ajuntament d’Esporles

Segons la batlesa aquest nou tram milloraria la seguretat de les persones que van amb bicicleta fins a l'institut i...

Una de cada quatre batlies l’ocupa una dona

Menorca és l'illa més paritària amb cinc dels vuit municipis regits per una batlessa

La massa salarial de govern i oposició augmenta un 1% al Consell d’Eivissa

Els consellers de PSOE i Unides Podem cobraran més però es queden sense coordinador de grup

Costa insisteix que un Govern estable a Madrid és imprescindible per garantir el REIB

La portaveu de l'executiu demana al PSOE i a Unides Podem que aparquin les diferències i arribin a un acord