X

El sindicat CSIF denuncia que els usuaris del SEPE pateixen retards de dos mesos per cobrar

La delegada María Fernández lamenta que Madrid no fa res davant la manca de personal que provoca situacions complicades a les famílies

11/01/2022

El sindicat CSIF denuncia que els usuaris del SEPE pateixen retards de dos mesos per cobrar

El sindicat CSIF denuncia retards al SEPE de dos mesos per cobrar les prestacions per desocupació o els ERTOS. Segons el sindicat, un dels motius és que el passat dia 31 de desembre va finalitzar el contracte a 100 treballadors que varen venir a les illes per a reforçar la plantilla estable formada per un centenar de funcionaris. A tot això, se li han d’afegir les baixes dels treballadors que tenen la Covid.

En declaracions a IB3 Ràdio, la delegada sindical del CSIF a les Illes i funcionària del SEPE, María Fernández, ha explicat que “està previst que 30 treballadors reforcin la plantilla de les illes, però no sé quan s’incorporaran”. Fernández lamenta que “el Govern espanyol no se’n recorda mai de les Balears” i demana “la immediata incorporació del personal de reforç”.  Fernández afirma que “aquesta situació provoca moments tensos a les oficines del SEPE, ja que moltes persones desocupades necessiten aquestes ajudes per viure i menjar i no saben quan cobraran”. “És un malson que vivim des de fa dos anys, els treballadors també ho passam malament ja que no podem fer més del que feim. Vivim una situació desesperant, els usuaris cada vegada estan més enfadats, rebem insults i, a vegades, han d’intervenir els guardes de seguretat”, detalla la delegada sindical.

Entre els treballadors afectats per aquesta situació hi ha personal del sector turisme i també del comerç, ja que han finalitzat la campanya de Nadal. La delegada sindical diu que “l’atenció al públic del SEPE hauria de ser de qualitat, ja que la gent quan perd la feina necessita una atenció presencial. Els retards serien superiors si els auxiliars deixassin de fer tasques de tècnic que no els hi pertoquen”.

11/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT