societat

El sistema espanyol de salut reforçarà les mesures de detecció precoç del Covid-19

L'objectiu de la trobada interterritorial era mantenir la màxima coordinació entre totes les comunitats autònomes de l'Estat respecte del Covid-19

El+sistema+espanyol+de+salut+refor%C3%A7ar%C3%A0+les+mesures+de+detecci%C3%B3+preco%C3%A7+del+Covid-19

El sistema espanyol de salut reforçarà les mesures de detecció precoç del COVID-19. Així ho acordat el Ministre de Sanitat, Salvador Illa amb totes les comunitats Autònomes. En la reunió inteterritorial s’han definit com a zones de risc la Xina, Corea del sud, l’Iran i 4 regions del nord d’Itàlia. D’aquesta manera totes les persones que presentin simptomes i hagin viatjat a algun d’aquests paisos en els darrers 14 dies, seràn considerats possibles casos i se’ls aplicarà el protocol per confirmar o descartar l’infecció de coronavirus. També s’ha establert una segona reunió de seguiment diària. D’aquesta manera l’informació estatal respecte del coronavirus s’actualitzarà dos pics al dia.

En la trobada també s’ha analitzat la situació del COVID-19 a Espanya. En aquests moments hi ha 3 casos confirmats. Els 2 pacients ingressats a Tenerife són italians i passaven uns dies de vacances a l’illa canària. El darrer cas confirmat és el d’una dona italiana, resident a Catalunya i que en els darrers dies havia visitat el seu pais d’origen. Illa ha explicat que Sanitat no té constància de transmissió comunitària d’aquests casos ni de més casos a Espanya.

 

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Primera víctima mortal a Menorca per coronavirus

Dos positius entre els agents de la Policia Local de Maó

SIMEBAL denuncia les condicions precàries dels professionals per combatre el coronavirus

Alguns sanitaris han recorregut a bosses de fems per a fer-se vestits de protecció contra el COVID-19

1.069 persones amb Covid-19 a les Illes

La dada positiva és que ja s'han donat 111 altes definitives

Juaneda Miramar atén pacients amb Covid-19 des de fa 13 dies

Quan va entrar en vigor l'estat d'alarma, el grup va atendre la petició de suport de la Creu Roja