Tomeu Penya canta per primera vegada amb la seva filla Alexandra
Ho fa per versionar 'Have you ever seen the rain' del grup Credence Clearwater Revival
Els musicòlegs Amadeu Corbera i Carme Sánchez i la historiadora de l'art Laura Luque han estudiat els orígens de la típica figura
El so de siurell se sent a Mallorca des de la dècada del 1880. Així ho diu l’estudi dels musicòlegs Amadeu Corbera i Carme Sánchez i la historiadora de l’art Laura Luque. A diferència del que es creia fins ara, situen els seus orígens a finals del segle XVIII i principis del XIX, amb la Revolució Francesa i la unificació italiana. Servien per fer befa dels personatges del nou ordre i fer renou en els moments d’agitació social.
A Mallorca, arribaren per moda. Per ara, han descartat la idea que aquí fos un objecte musical i la hipòtesi que pren més força és que era “un objecte que els enamorats es regalaven, ells a elles, per tant, un objecte que servia per afirmar aquesta relació de tipus afectivosexual”. Una funció que ha canviat. El musicòleg apunta que va ser a partir dels anys 50 quan es convertí en objecte turístic i “té aquesta funció de mallorquinitat en què tots ens reconeixem, l’exportam”.
Dissabte capvespre explicaran aquesta hipòtesi a la llibreria Quart Creixent de Palma, en el marc de Literanit.
Ho fa per versionar 'Have you ever seen the rain' del grup Credence Clearwater Revival
La Guàrdia Civil investiga les circumstàncies en les quals va ocórrer la mort violenta de l'home, de 34 anys
Una dona de 55 anys ha estat traslladada al Mateu Orfila
Tot i la versatilitat de la seva formació, només poden fer feina al departament de codificació clínica