societat

El SOIB ha trobat feina a 367 víctimes de violència masclista

Són contractes d'un any per aconseguir la independència econòmica d'aquestes dones

El+SOIB+ha+trobat+feina+a+367+v%C3%ADctimes+de+viol%C3%A8ncia+masclista

El programa SOIB dona ha aconseguit un contracte de feina d’un any per a 367 víctimes de violència masclista de les Illes. Es tracta d’una iniciativa pionera a tot Espanya, amb la qual el Govern assumeix el cost salarial de la contractació d’aquestes persones. Segons ha dit la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, l’objectiu d’aquest programa és que les dones víctimes de violència masclista puguin assolir la independència econòmica.

La meitat dels llocs de feina estan relacionats amb la gestió i l’administració, com ara auxiliars administratives o recepcionistes, i la resta són tasques de neteja, infermeria o treball social.  El programa ha suposat una inversió de 9 milions d’euros durant dos anys. El conseller de Model Econòmic, Treball i Turisme, Iago Negueruela, ha dit que 1 de cada 3 dones han trobat feina sis mesos després d’acabar el programa.

Ara, el Govern ha posat en marxa una nova convocatòria amb un pressupost inicial de 2 milions d’euros. S’espera trobar feina a un mínim de cent dones a partir de l’octubre.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Treballadors interins i amb contractes temporals demanen que es regularitzi la seva situació laboral

Hi ha gent que encadena aquest tipus de contractes des de fa més de 30 anys

Salut té previst arribar a inocular 20.000 dosis diàries aquesta setmana

Tot i així, Balears continua a la coa de la vacunació

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període de temps s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones. En concret, en el marc d'aquesta Llei de Fosses han estat localitzats...

Menorca importa un model aragonès per donar un ús temporal a solars i edificis buits

El Consell trasllada la proposta a tots els ajuntaments de l'illa