X

El sol recupera protagonisme el cap de setmana

Tot i així, s'activa l'avís groc per fenòmens costaners a Menorca i Mallorca

16/02/2024

El sol recupera protagonisme el cap de setmana

Imatge de Mamen García des de Palma.

El servei d’Emergències 112 a Balears ha activat l’Índex de Gravetat 0 i l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) l’avís groc per fenòmens costaners a Mallorca i Menorca avui divendres i dissabte. A partir de les 22.00 hores de divendres s’activarà l’avís a Menorca per ràfegues de vent d’entre 50 i 60 quilòmetres per hora de component nord i ones de fins a tres metres d’altura. El dissabte es mantendrà a Menorca i s’estendrà al nord-est i el Llevant de Mallorca, punts en els quals es mantendrà activa fins a les 20.00 hores.

De fet, aquest divendres hem rebut la visita d’una petita DANA, que ens ha deixat un cel més ennigulat i, fins i tot, algunes pluges acompanyades de fang. Aquesta DANA, a poc a poc es va retirant juntament amb la pols en suspensió, per la qual cosa, tot i que costarà una mica, esperam que, durant el cap de setmana, el sol es vagi imposant al nostre cel. Això sí, les temperatures es mantendran una mica més baixes que els darrers dies, a conseqüència d’un vent de tramuntana que ha bufat moderat, i que durant el dia de dissabte encara tendrà un cert recorregut i bufar amb cops forts, mantenint la mar moguda, sobretot al nord de Menorca i de Mallorca. Diumenge serà un dia més encalmat en general. Amb vista a la setmana que ve, rebrem una certa influència de l’anticicló situat a l’Atlàntic, però quedarem a la seva part més limítrofa, fet que ens pot deixar un temps una mica variable i ventós.

Dissabte 17

Esperam un dia amb contrastos importants. Durant el matí tendrem un cel encara carregat, amb possibilitat de qualque brusca local. A partir de migdia, el sol s’imposarà i tendrem un cel més destapat. Temperatures màximes una mica més baixes i vent de tramuntana moderat amb cops forts a Menorca. Forta maror al nord de les Illes.

Diumenge 18

Cel poc ennigulat o destapat. Temperatures màximes qualque grau més altes i vent de nord fluix. La mar millorarà progressivament, tot i que mantendrem la maror al nord.

16/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris