societat

El sonar de pagès torna estar de moda a Manacor

L'Escola de Mallorquí imparteix classes de guitarra i guiterró

El+sonar+de+pag%C3%A8s+torna+estar+de+moda+a+Manacor

El sonar de pagès de la comarca del llevant té unes peculiaritats folklòriques especials que s’estaven perdent. L’Escola de Mallorquí de Manacor, amb l’objectiu d’evitar que això passi, ha organitzat cursos de guitarra, guitarró i cant per mantenir la tradició a les festes populars. Una vintena de persones s’han apuntat a les classes i ja sonen així de bé.
A la comarca de Manacor encara hi ha gent que canta amb aquest estil. S’assembla molt al cant i sonar tradicional però té unes peculiaritats, com per exemple, l’acompanyament del guitarró, o el repic que es fa amb la caixa de la guiterra. Els sonadors antics, no havien estudiat mai música, i n’aprenien per tradició, oïda i pràctica, i sonaven a moltes celebracions familiars com les matances, les festes de Pascua, o Nadal.
Per reviure aquest estil de sonar na vintena de persones s’han apuntat a les classes que es fan a l’Escola de Mallorquí de Manacor.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El jaciment de Son Peretó de Manacor afronta la seva expansió

Les properes excavacions es duran a terme a la basílica i en els terrenys adquirits per l'ajuntament.

Una dona crítica a Son Espases després de ser agredida presumptament pel seu marit

A l'home se li imputen un delicte de lesions i altre de temptativa d'homicidi

Augmenta la llista de municipis que suspenen les seves festes populars

Els darrers en sumar-se a les cancel·lacions han estat els organizadors de la Correguda en Roba Interior de Bunyola, que...