societat

El SOS dels pagesos: “Cada dos per tres hi ha un atac de cans i perdem tot el ramat”

Pep Barceló ho acaba de perdre tot. És pagès, té 26 anys, i un troç de terra entre Selva i Mancor de la Vall. Dos cans de raça grossa li han matat 17 ovelles i un menet

Les ovelles mortes per l'atac de dos cans a una finca entre Selva i Mancor de la Vall.


Pep Barceló ho acaba de perdre tot. És pagès, té 26 anys, i un troç de terra entre Selva i Mancor de la Vall. Fins al darrer atac de cans, havia aconseguit criar 17 caps de bestiar. Entre aquesta matinada i avui matí, dos cans de raça grossa han matat tot el ramat: 17 ovelles mortes i un menet. “Ho hem perdut tot, la majoria estaven embarassades, en època de criar. Ja no sabem què fer”, assegura Pep Barceló.

Els cans i el propietari han estat localitzats. Els animals que han tastat la sang, seran enviats a Natura Park. El propietari s’enfronta ara a una sanció. Ara tècnics i menescals han de certificar tots els danys per emprendre les actuacions necessàries. El Seprona s’ha fet càrrec de la investigació.

Tot i que Inca, per exemple, acordà ja fa un temps implantar un servei d’emergències específic per aquests casos, els pagesos asseguren que no s’ha fet efectiva cap solució i que, en molts casos, els propietaris dels cans no assumeixen cap responsabilitat ni despesa econòmica.


Només al Raiguer moren mil ovelles cada any per atacs de cans

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“A diferència del que passa aquí, on has de demanar ser atès en català, el Canadà ofereix ser atès en francès o anglès, abans de demanar-ho”

El sociolingüista Isidor Marí explica el principi d'oferta activa de les llengües oficials en contraposició al de disponibilitat passiva, que...

Tancats a Austràlia des que va esclatar el coronavirus: “Fa tres anys que no veig a la meva família i no podem anar a cap banda”

La situació creada pel coronavirus ha deixat moltes persones aïllades a l'altre costat del món. Un any i mig després...

Els taxistes eivissencs creuen que no cal allargar el permís als temporals

Asseguren que tot i les limitacions nocturnes la temporada ha anat prou bé

Així és el supercongelador on es guarden les vacunes contra la Covid

Les dosis expiraven a l'octubre, però el Ministeri de Sanitat i els fabricants han esbrinat que es poden allargar tres...