X

El subdirector d’Atenció Hospitalària, Paco Albertí: “La situació a les urgències és especialment tensa”

El subdirector d'Atenció Hospitalària confia que la pressió hospitalària disminueixi en qüestió de dues setmanes

02/08/2021

El subdirector d’Atenció Hospitalària, Paco Albertí: “La situació a les urgències és especialment tensa”

Els moviments turístics comencen a passar factura a la pressió hospitalària de les Balears, especialment a les urgències. Ho constata el subdirector d’Atenció Hospitalària, Paco Albertí, que confia, no obstant, que en qüestió de dies (entre aquesta setmana i la que ve), els centres assistencials puguin començar a veure reduïda la pressió, amb a la baixada de la incidència de casos que sembla confirmar-se com a tendència. Una tendència que, segons reconeix Albertí, “és molt desigual a l’arxipèlag”.

Mentre la situació segueix complicada a les Pitiüses, a Mallorca i sobretot a Menorca les xifres indiquen una clara reducció, que tard o d’hora, repercutirà en ingressos i assistència. En declaracions a l’Informatiu Matí, Albertí ha recordat que el 80-85% dels ingressats a les UCIS no estan vacunats i que, tot i que la major part de casos són majors de 50 anys, el factor més clar per a l’agreujament de la malaltia és l’obesitat.

El subdirector d’Atenció Hospitalària també s’ha mostrat convençut que no serà necessari anul·lar les vacances del personal sanitari: “hi ha encara mesures alternatives per fer front a la demanda assistencial sense obligar a ajornar els dies lliures del personal”.

02/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris