societat

El SUP dubta que sigui legal l’ordre del Govern sobre el control de quarantenes

L'agrupació policial creu que s'incompleix el dret a la intimitat i protecció de dades


El Sindicat Unificat de Policia (SUP) de Balears demana al Govern que aclareixi la resolució que permet a la Conselleria de Salut entregar als cossos policials les dades de les persones que han de fer quarantena obligatòria.

Segons un comunicat, l’agrupació policial assenyala que la imposició d’aïllament obligatori sense l’empara d’una llei orgànica ni d’una ordre judicial podria vulnerar els articles 17 i 19 de la Constitució, que garanteixen la llibertat de moviment dels ciutadans.

El SUP qüestiona també que la cessió als cossos policials i d’inspecció de la informació sobre quines persones han de romandre en quarantena en els seus domicilis podria incomplir drets fonamentals de protecció de la intimitat regulats en l’article 18. El SUP demana al Govern un aclariment sobre aquests aspectes que considera possibles incompliments perquè les actuacions que puguin dur a terme els policies tinguin garanties d’empara legal.

Així mateix, reclama equips de protecció específics per als agents que es vegin obligats a actuar per a obligar a una persona amb ordre de confinament al fet que la compleixi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ciutadella triplica el dispositiu de seguretat per les festes de Sant Joan

Tot i que no hi haurà celebració oficial, es preveu l'arribada de 12.000 passetgers entre els dies 23 i 24...

El matemàtic i exrector de la UIB, Llorenç Huguet, serà Fill Il·lustre de Ferreries

Es va doctorar en Informàtica per la UAB, mentre aconseguia la llicenciatura de Ciències Aplicades a la Informàtica i Gestió...

Desescalada a les Balears: aquestes són les noves mesures de flexibilització en les restriccions

S'amplia la cabuda per taula a les terrasses de bars i restaurants fins a les 12 persones i es reobren...

Ben Amics prepara la manifestació de l’Orgull LGTBI+ sota el lema ‘Llei trans integral ja!’

L'entitat considera "de gran urgència tornar a recuperar els carrers per a defensar el dret d'autodeterminació de les persones trans...