X

El Suprem anul·la quatre decrets en què el Govern va imposar restriccions després del primer estat d’alarma

En concret són els decrets sobre el toc de queda, el control als passatgers nacionals en les arribades als ports i aeroports de les Illes i les limitacions d'aforament en llocs de culte i en les reunions privades

01/02/2022

El Suprem anul·la quatre decrets en què el Govern va imposar restriccions després del primer estat d’alarma

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha anul·lat quatre decrets del Govern de les Illes, en els quals s’establien mesures restrictives enfront de la pandèmia després del primer estat d’alarma al 2020. El Govern ha defensat que “sempre s’ha actuat sota la legalitat vigent en aquell moment” per a imposar mesures restrictives davant l’evolució de la pandèmia.

En concret, l’Alt Tribunal anul·la els decrets sobre el toc de queda, el control als passatgers nacionals en les arribades als ports i aeroports de les Illes i les limitacions d’aforament en llocs de culte i en les reunions privades. Es tracta dels decrets 10/2020, 12/2020, 13/2020 i 17/2020.

Així, el recurs va ser presentat per un particular seguint la línia argumental de Vox a nivell estatal davant el Tribunal Constitucional perquè s’anul·lés el primer i segon estat d’alarma.

En declaracions a l’agència Europa Press, fonts del Govern han sostingut que una vegada que el Constitucional presa aquesta decisió, l’Executiu balear demana autorització al Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) per a aprovar algunes de les mesures restrictives enfront de la pandèmia.

Amb tot, el Govern ha considerat que “sempre s’ha actuat sota la legalitat vigent en aquell moment”. Per això, han destacat que “no dona lloc a indemnitzacions”, tot i que sí a retornar sancions imposades durant aquells mesos.

01/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris