societat

El Suprem rebutja el recurs del Consell i Sant Lluís contra l’anul·lació de l’interès general del parc de Biniancolla

Encara resta pendent la resolució d'un segon recurs davant el TSJIB

El+Suprem+rebutja+el+recurs+del+Consell+i+Sant+Llu%C3%ADs+contra+l%27anul%C2%B7laci%C3%B3+de+l%27inter%C3%A8s+general+del+parc+de+Biniancolla

Revés judicial a Menorca. El Suprem ha inadmès el recurs del Consell i l’Ajuntament de Sant Lluís, que volen evitar que s’hagi de tancar el parc aquàtic de Biniancolla i fer front a una indemnització multimilionària. Però la competència del parc, que presentà la demanda, ara vol fer-la enrere perquè no costi res als menorquins. El Consell també espera, de fet, que no s’hagi d’executar la sentència.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears dictà sentència l’any passat. La declaració d’interès general que, sota el govern del PP, va permetre al 2014 construir un parc aquàtic en sòl rústic vora l’Hotel Sur Menorca de Biniancolla era nul·la i s’havia d’esbucar la instal·lació.

El promotor, que s’havia beneficiat d’aquesta autorització, va avisar: si l’obligaven a enderrocar el parc reclamaria fins a 40 milions d’indemnització. El Consell de Menorca i l’Ajuntament de Sant Lluís hi reaccionaren. Presentaren un doble recurs per a evitar-ho. Un davant el mateix tribunal, tot esperant una revisió -en sentit oposat- de la sentència. I l’altre, davant el Suprem, que ja se n’ha pronunciat. Diu que la controvèrsia és d’abast autonòmic.

Però l’administració té encara una altra sortida. La societat gestora del parc aquàtic de Ciutadella que actuà com a demandant i denuncià el presumpte tracte de favor al parc de Biniancolla, vol ara tirar enrere el procediment. El març va vendre el parc a la cadena Hoteles Globales i, un cop guanyada la demanda, pretén que no tengui cap cost afegit per als menorquins. El Consell recorda que, tot i que la sentència esdevengui ferma, algú haurà de demanar-ne l’execució. I si no ho fan els demandants i sí qualsevol altre, s’ha de veure també quin serà el cost de la indemnització.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Comença la vacunació de les persones majors, d’entre 95 i 112 anys

Més de 2.700 persones de Mallorca estan citades per subministrar-los la dosi, que també poden rebre a ca seva

Controls policials durant el primer dissabte de desescalada

Des d'anit els agents augmenten la vigilància, en total a l'arxipèlag han aixecat 177 actes, de les quals 111 són només a Palma. La més greu, un bar clausurat amb...

Els restaurants de Menorca consideren que l’ús dels interiors al 30% és insuficient

Els establiments amb més sort es queixen que l'espai no els dóna per abastir tota la demanda

Ángel Luis Guerrero és el nou batle de Sant Josep

Agafa les regnes del consistori il·lusionat i amb el repte d'aconseguir tancar la contractació final del Pla General.