X

El Suprem revisarà la codemna d’Urdangarin el 21 de març

Els advocats de la infanta esperen que es ratifiqui la condemna en costes a Manos Limpias

05/02/2018

El Suprem revisarà la codemna d’Urdangarin el 21 de març

Redacció

El pròxim 21 de març, el Tribunal Suprem revisarà la condemna que l’Audiència de Palma va imposar a Iñaki Urdangarín pel cas Nóos. Ningú no ha presentat recurs contra la sentència de la infanta, que va ser absolta per l’audiència. Ara, els seus missers esperen que es ratifiqui la condemna en costes a Manos Limpias per temeritat i mala fe processal.

5 magistrats del Suprem seran els encarregats de decidir com queden, de manera definitva, les condemnes del cas Nóos. Dia 21 de març han citat les parts que van recórrer contra la sentència de l’Audiència de Palma. En una sala com aquesta hauran d’explicar per què NO hi estan d’acord. L’Audiència condemnà Iñaki Urdangarin a 6 anys i 3 mesos de presó… però la Fiscalia demana que la pena s’augmenti a 10 anys. En canvi, el seu advocat reclama que s’anul·li perquè, segons ell, Urdangarin mai no s’ocupà de temes comptables ni financers… La infanta, que va ser absolta, no va recórrer contra la seva sentència. Els seus advocats estan convençuts que inclús en el cas que els jutges incrementassin la responsabilitat civil d’Urdangarin, no tindria cap conseqüència sobre la germana del rei. i, en principi, la resolució contra ella és ferma perquè cap de les parts no ha presentat recurs.

Manos Limpias va recórrer al Suprem contra la condemna de les costes judicials dels advocats que li va imposar l’Audiència Provincial. Els missers de la infanta confien que l’alt tribunal els tornarà a condemnar.

Pel que fa a Diego Torres, tampoc no està d’acord amb els 8 anys i mig de presó que li varen imposar, i demana la seva absolució. La Fiscalia augmenta la petició a 12 anys. També demana més condemna per a Jaume Matas… 4 anys i mig de presó… l’Audiència li imposà 3 anys i 8 mesos. Ni Matas ni Torres acudiran al Suprem, segons han avançat els seus advocats. La raó és que els acusats no estan obligats a ser presents en aquesta vista.

05/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris