política

El tanc de tempestes d’Eivissa, a punt d’iniciar les proves de funcionament

El Ministeri alerta que si a altres punts la xarxa de la ciutat té mancances, continuarà havent-hi problemes quan plogui

El+tanc+de+tempestes+d%27Eivissa%2C+a+punt+d%27iniciar+les+proves+de+funcionament

A Eivissa, la setmana que ve començaran les proves del nou tanc de tempestes. L’Aliança per l’Aigua recorda que aquesta obra és imprescindible per posar fi als vessaments al port de Vila. El Ministeri alerta, però, que si a altres punts la xarxa de sanejament i pluvials de la ciutat té mancances, continuarà havent-hi problemes quan plogui.

La connexió elèctrica del tanc de tempestes ha estat tot un maldecap burocràtic. Ara només hi queda el vistiplau d’Indústria, que assegura que la setmana que ve ja podran començar les proves de funcionament. L’Aliança per l’Aigua demana celeritat perquè el tanc és fonamental per evitar vessaments fecals al port. Segons el Ministeri per a la Transició Ecològica, el tanc de tempestes interceptarà les pluvials de l’entorn de l’avinguda de Santa Eulària i n’evitarà els vessaments directes al port. Però recorden que si la xarxa té manca de capacitat en altres punts continuarà havent-hi problemes quan plogui. Això preocupa els vesins i comerciants. Dubten que amb el tanc s’arreglin tots els problemes. A Vila, només el 40 per cent de la xarxa de fecals i pluvials està separada, tot i que l’Ajuntament assegura que la solució no és la separació sinó la depuració. El Ministeri diu que si tot va bé el tanc podria funcionar a finals de novembre després de dos anys d’obres.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els polítics balears discrepen sobre l’acord nacional entre PSOE i PODEM

Francina Armengol qualifica el preacord d'històric

Yllanes es mostra escèptic sobre la planta d’hidrogen a l’antiga cimentera de Lloseta

No renuncien, però, al projecte i demanen estudiar-lo més a fons