societat

El tancament de la planta hotelera redueix l’aigua depurada per regar el Pla de Sant Jordi

Les dues depuradores que abasteixen la bassa de regants aporten 60.000 metres cúbics d'aigua al dia quan en condicions normals en són 90.000


Als pagesos del pla de Sant Jordi els falta aigua per regar els camps. La reducció de l’aigua depurada a causa del tancament de la planta hotelera ha obligat la comunitat a reduir els dies de reg, perquè l’aigua de la qual disposen no és suficient en un moment en què els conreus estan en ple creixement. En aquests moments, les dues depuradores que abasteixen la bassa de regants aporten 60.000 metres cúbics d’aigua al dia quan en condicions normals en són 90.000, que és la quantitat d’aigua que necessiten els més de 400 regants del Pla de Sant Jordi per fer créixer les collites.

Emaya assegura que poc poden fer-hi per aconseguir que els pagesos disposin de més aigua, ja que la depurada que es destina al rec de parcs i jardins no solucionaria el problema. Mentre que no s’aconsegueixi la regeneració del cabal de la bassa, els regants mantendran el sistema de restricció de rec i confien que la reobertura de la planta hotelera el mes de juliol, o que plogui, els permeti redreçar la situació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Josep Maria Lendínez González 28/05/2020

  El que la planta hotelera estigui tancada no ha de ser excusa per no solucionar el problema de la manca d’aigua “depurada” al Pla de Sant Jordi.
  Primer: existeix un desequilibri natural,ja que la capa freàtica està a nivell de terra o lleugerament per sota.
  És a dir, sino hi ha extraccio d’aigua dels pous, ja sigui amb molins, electricitat…?
  Per altra banda hi ha s’Ullal (pou que anega tot l’entorn seu si l’aigua no pot arribar a la mar via Siquió o torrent) aquí el nivell de l’aigua està a 13 cm del terra i seria una aigua que es podria utilitzar si un sistema de canalitzacions interconnectades amb Ullal-Emaya fos possible.
  Això serviria per abastir les necessitats d’aigua i en cas de sobrant, aprofitar-ho Emaya.
  També cal optimitzar el sistema de reguiu, no es poden utilitzar el sistema d’inundació o gravetat,ja que es tuden milers de m3 d’aigua.
  Cal ser eficients medi ambientalment parlant.

Cercador |


més contingut relacionat

La botellada esclata a algunes ciutats d’Espanya

Fins i tot, hi ha hagut ferits per arma blanca a Madrid

La Policia Local assegura que s’aixequen més actes de droga de les que Sanitat pot assumir

Per aquest motiu, s'han anul·lat desenes d'actes de droga, ja que no arriben a temps les anàlisis

Les famílies demanen la flexibilització de l’ús de la mascareta en els espais oberts dels col·legis

Consideren que aquesta mesura no és coherent amb la normativa de l'ús de les mascaretes en els espais exteriors públics

Una dona, ferida greu després de caure d’una alçada de 12 metres al Salt des Freu

La víctima ha estat traslladada en ambulància fins a l'Hospital Universitari de Son Espases i s'ha activat el codi Politrauma