economia

El tancament dels hotels afecta les bugaderies industrials de les Illes

Empreses com Iluinion Mallorca no arriben al 30% de la producció habitual

El+tancament+dels+hotels+afecta+les+bugaderies+industrials+de+les+Illes

La pandèmia ha afectat també el sector de la Bugaderia Industrial. Aquí a les Illes, el seu volum de negoci principal és amb establiments turístics i per mor del tancament dels hotels, la seva producció ha baixat notablement. A empreses com Ilunion Amalia ara per ara no arriben ni a un terç de la producció habitual. Això sí, no han deixat de fer feina d’ença que va començar la pandèmia. S’han encarregat, com feien fins ara, de la neteja per a serveis sanitaris d’hospitals com el de Son Llàtzer i el Joan March, i també del personal del SAMU.

El seu volum principal de feina, però, és amb els hotels. Normalment donen servei a 60 establiments turístics. Enguany, la seva producció no arriba a un 30% de l’habitual. Segons el gerent de l’entitat, Carlos Lorduy, durant un mes d’agost normal estaria fent net uns 35 mil quilos de roba diaris. Ara mateix no superer els nou mil.

L’empresa es va haver d’acollir a 54 ERTOs i durant l’estat d’alarma només treballaren 18 persones inclosos el personal administratiu, de transport i comercials. Ara, encara es manté l’ERTO a més de 20 persones. La gerència d’Ilunion Amalia considera un greuge comparatiu la forma en què el govern central els ha tramitats, ja que pel fet de ser serveis essencials, no s’han pogut acollir a ERTOS forçosos tot i haver reduït la producció.

Ara per ara calculen grans pèrdues anuals que superarien el 15%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un portal de formació en línea per augmentar la professionalització del sector de l’hosteleria

A 'Scoolinary' s'imparteixen més de 60 formacions de cuina, pastisseria, gestió, cocteleria o sala, algunes d'elles impartides per grans cuiners...

Menorca recupera les dues freqüències diàries amb Madrid en temporada baixa

Air Nostrum avança l'aplicació de l'OSP per volar d'anada i tornada amb la capital per només 35 euros

Les patronals de restauració reclamen retardar a les 12 del vespre el toc de queda

El sector del taxi també demana ajudes per la caiguda d'activitat

Els restauradors demanen restrasar a mitjanit el toc que queda

Asseguren que les restriccions només tendran efectes negatius pel sector i, a més, estan preocupats pels ingressos que deixaran de percebre de la temporada de sopars d'empresa de Nadal