economia

El tancament dels hotels afecta les bugaderies industrials de les Illes

Empreses com Iluinion Mallorca no arriben al 30% de la producció habitual

El+tancament+dels+hotels+afecta+les+bugaderies+industrials+de+les+Illes

La pandèmia ha afectat també el sector de la Bugaderia Industrial. Aquí a les Illes, el seu volum de negoci principal és amb establiments turístics i per mor del tancament dels hotels, la seva producció ha baixat notablement. A empreses com Ilunion Amalia ara per ara no arriben ni a un terç de la producció habitual. Això sí, no han deixat de fer feina d’ença que va començar la pandèmia. S’han encarregat, com feien fins ara, de la neteja per a serveis sanitaris d’hospitals com el de Son Llàtzer i el Joan March, i també del personal del SAMU.

El seu volum principal de feina, però, és amb els hotels. Normalment donen servei a 60 establiments turístics. Enguany, la seva producció no arriba a un 30% de l’habitual. Segons el gerent de l’entitat, Carlos Lorduy, durant un mes d’agost normal estaria fent net uns 35 mil quilos de roba diaris. Ara mateix no superer els nou mil.

L’empresa es va haver d’acollir a 54 ERTOs i durant l’estat d’alarma només treballaren 18 persones inclosos el personal administratiu, de transport i comercials. Ara, encara es manté l’ERTO a més de 20 persones. La gerència d’Ilunion Amalia considera un greuge comparatiu la forma en què el govern central els ha tramitats, ja que pel fet de ser serveis essencials, no s’han pogut acollir a ERTOS forçosos tot i haver reduït la producció.

Ara per ara calculen grans pèrdues anuals que superarien el 15%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Banc d’Espanya millora la previsió del PIB al 6,2%

Creu que l'economia espanyola assolirà a finals del 2022 els nivells d'abans de la pandèmia

Menorca repartirà 2 milions d’euros en forma de vals per gastar a les empreses locals

Cada ciutadà podrà obtenir 200 euros de descomptes des del pirmer de juliol i fins a finals de novembre