ECONOMIA

El tancament d’oficines de bancs s’alenteix a les Balears

Amb tot, aquest mes CaixaBank ha abaixat la persiana de vuit sucursals i Banca March en va tancar 11 l'any passat


Les entitats financeres han frenat el ritme del tancament d’oficines de bancs a les Balears pel canvi de model del seu negoci i després d’anys d’integracions massives.

El portaveu del sindicat SABEI de la Banca March, Xisco Adrover, diu que enguany hi haurà “qualque” tancament a Mallorca, perquè a Menorca “ja no poden estirar pus” i a Eivissa “segurament tampoc”… Quant al 2024, “m’han dit que tot això es frenarà i quedarà una xarxa d’oficines més o manco estable”.

De fet, aquest gener Caixabank ha abaixat la persiana de vuit sucursals. És el banc que més oficines ha tancat, també el que més en té.

L’any passat, Banca March va tancar 11 sucursals d’una xarxa que ara té una cinquantena d’establiments. L’any 2018, n’hi havia el doble.  Això segons l’associació d’usuaris de la banca Aicec-Adicae, que indica que Palma ha perdut la meitat de les oficines bancàries de totes les entitats entre juny del 2021 i juny del 2022.

Els sindicats afirmen que no hi ha hagut acomiadaments, només jubilacions i trasllats amb bones condicions.

Alguns pobles han quedat sense oficines, com és el cas de Sant Llorenç des Cardassar, que en tenia sis i ara no en té cap.

“Els clients es veuen obligats a fer ús dels caixers i treure’n més diners davant la desatenció que hi ha per part de les entitats, perquè no reben atenció a la caixa, al mostrador, ni tenen un tracte directe i personalitzat”, apunta la vicepresidenta de l’Associació d’Impositors de Caixes d’Estalvis (Adicae), Maria Jesús Garcia.

Segons el Banc d’Espanya, la retirada de doblers a través de caixers va augmentar un 5 % el tercer trimestre de l’any passat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |